Jiří Paroubek: Tvrdý nástup vlády při řešení pandemie

24.09.2020 7:34

Když jsem zhruba před čtrnácti dny napsal článek Největší chyba Babišovy politické kariéry, doufal jsem, že A. Babiš během velmi krátké doby dojde k podobným závěrům, pokud jde o potenciál pandemie a možností jejího řešení, k jakým jsem došel já.

Jiří Paroubek: Tvrdý nástup vlády při řešení pandemie
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Měl jistě k dispozici podobné nebo dokonce stejně alarmující informace o možnosti exponenciálního růstu počtu nemocných na COVID-19, jaké jsem měl já. Musím ale říci, že jsem přesto měl jistou obavu, že se politické manévry, které je nutné v této souvislosti provést, A. Babišovi podaří uskutečnit až s delší časovou prodlevou a hlavně až po volbách. To by znamenalo velkou komplikaci při řešení druhé vlny pandemie. Premiér možná týden, možná deset dní zbytečně váhal, ale pak s plnou silou zasáhl. Vyměnil v čele ministerstva zdravotnictví svého oblíbeného ministra Vojtěcha, který prostě není krizovým manažerem, za krizového manažera Prymulu. Tak úspěšného při potírání pandemie na jaře.

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí

Do čela krizového štábu postavil Babiš podle očekávání ministra vnitra J.Hamáčka, tak úspěšného v řízení tohoto štábu a zajišťování ochranných zdravotních pomůcek na jaře. J. Hamáček je jinak povahově vybaven nežli A. Babiš, je klidnější a empatičtéjší a má všechny předpoklady, aby zvládl komunikaci vlády s kraji a také s různými profesnímí a zájmovými skupinami. Prostě je to dobré personalní řešení, které je i marketingově pro obě vládní strany dobré.

Nechci dělat žádné unáhlené závěry z poklesu preferencí hnutí ANO v posledním průzkumu agentury Kantar CZ. Ale po jistých zmatcích, které provázely některá rozhodnutí na ministerstvu zdravotnictví, negovaná v poslední době samotným premiérem, není pokles preferencí největší hlavní strany tak nepochopitelný.

Teď je ale vše jinak. Babiš udělal rázný krok. Hamáček a Prymula, tedy osvědčení krizoví manažeři, jsou již na svých místech. A jejich zadání je jasné: zkrotit druhou vlnu pandémie

. A všeobecně se očekává, že toto nové nadechnutí oběma vládním stranám může přinést body ve volbách za necelé dva týdny.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…