Jiří Vyvadil: Angelko, už se těšte na setkání G 20

30.05.2017 13:32

Angelka honí body pro svou vnitropolitickou kampaň a vyjadřuje hluboké zklamání z Trumpa a prohlašuje, že Evropa, míněno Evropská unie či přeloženo Evropská unie Angely Merkelové musí vzít věci do svých rukou.

Jiří Vyvadil: Angelko, už se těšte na setkání G 20
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

No, Angelko, nikdo nezpochybňuje, že Německo pod Vaším vedením je ekonomickým hegemonem EU, ale doba, kdy EU něco geopoliticky znamenala je pryč. Mimochodem i Vaše plky, promiňte mi ten výraz, ale jinak se to vyjádřit nedá, které jste pronmášela během průběhu G7 mohly vyvolávat jen útrpný smích. Fakt mě vzalo, když jste pronesla jakoby s pocitem, že na Vás to záleží, že do řešení otázky v Sýrii je třeba zahrnout Rusko a Irán. My fakt nejsme, Angelko, tak blbí. Že Rusko během roku zcela změnilo poměr sil v Sýrii a sekulární vláda Bašára Asáda je rozhodující silou v Sýrii, ví každý a je zcela jedno, co o tom Vy řeknete nebo neřeknete. Totéž, byť trochu méně platí o Iránu, které nasazuje životy svých bojovníků proti islamistům, které mimo jiné Německo podporuje. To byl jenom jeden příklad za všechny.

Ano je jediná věc, kterou umíte, tj. prodlužovat sankce proti Rusku za to, že se postavilo nátlaku Západu ne své sebezničení a dnes po třech letech od majdanu tvoří spolu s Čínou a USA světový trojlístek světových velmocí. Za to, je Vám třeba poděkovat. Svou hloupostí a nedostatkem představivosti, ačkoliv Němci – tedy zrovna Vy jako jejich představitelka - by měli vědět, že Rusko je neporazitelné. Majdanem jste Vladimírovi dala do ruky Krym spolu se Sevastopolem. A holčičko, nikdy ho už nedostane Ukrajina nezpět.

Souhlasím s Vámi, že ten minulý týden byl pro mimoamerické západní elity tvrdý. A Tump Vás tepal a zesměšňoval jako malé školáčky, kudy chodil a pro mnohé z nás to byly pocity zadostiučinění.

G 20, které na červenec připravujete, je daleko širší uskupení a patří tam navíc kromě Ruska a Číny i například Indie či Jihoafrická republika.

Západ šíří nenávist a zlobu a dělá vše proto, aby vypukl vojenský konflikt s Ruskem

To není samozřejmě jen Vaše dílo, ale neměla byste být skromná, v Evropě je to především Vaše dílo…

Spolu se svými západními druhy jste zapálili požár. A namlouváte si, že ho uhasíte.

Neuhasíte…

Tak jako díky Vám, Angelko, je Ukrajina v troskách a Rusko supervelmocí, máte pravdu v tom, že Evropa - ta Vaše - se bortí a mimochodem, bortí se i USA, které jsou na pokraji občanské války, zatím mediálně politické…

Těšme se na G 20. Musíte nést odpovědnost za to, co jste v minulosti vyvolala.

A věřte, že tak moc neznamenáte…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …