Jiří Vyvadil: Na ČSSD záleží, zda zvítězí Fiala s Bartošem a nebo Babiš s Hamáčkem

07.09.2021 15:36 | Komentář

V koaličním způsobu vládnutí záleží na každém hlasu a na každé, byť sebemenší politické straně.

Jiří Vyvadil: Na ČSSD záleží, zda zvítězí Fiala s Bartošem a nebo Babiš s Hamáčkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Vláda ČSSD + ANO, která po roce 2017 se přeměnila na ANO + ČSSD + hlasy ad hoc stran za osm let své existence posunula sociální a ekonomický život Česka rozhodně dopředu a i když hlavní tón určoval samozřejmě premiér, bez ČSSD by se nic takového nepodařilo. Zejména v období 2017 -2021 v podstatě šlo o nejlevicovější vládu v historii České republiky a zvýšení životní úrovně zaměstnanců či důchodců je zřejmé.

To všechno se mi jeví tak jasné, že nechápu, že Jan Hamáček vede jakési pohřební či jiné zcestné řeči, které nepatří do arzenálu předsedy strany, který v dnešní realitě prostě je a bude dnešní opozicí vnímán jako přinejmenším protivník a kterého mimochodem koalice SPOLU tak děsivě koupala kvůli akci Vrbětice, že by pro něho neměla ani stopu pochopení a jeho politická role je jasně daná.

Jestliže již asi třikrát pronesl, že v případě porážky odejde z politiky, nikoho tím samozřejmě nezíská a možná i naštve. Stejně tak opakované úvahy, že ANO a ODS vedou koketerii na budoucí spolupráci jsou v podstatě jakýmsi házením flinty do žita.

Je vícero důvodů, proč ODS bude chtít držet partu s Piráty, i když mohou být pro některé funkcionáře neakceptovatelní. Jít náhle s Babišem by prostě mohlo znamenat vnitrostranický šok, když se proti němu osm let nenávistně vymezovali. Navíc s ANO nemohou získat křeslo premiéra a megalomanský sebestředný Fiala by ostrouhal, protože ANO bude mít stoprocentně více mandátů než koalice Spolu.

Prostě na takové blbiny by měl Jan Hamáček rychle zapomenout a, věnovat se ofenzivnímu boji aby získal co nejvíce hlasů voličů. Zatím si příliš výskat nemůže.

Jednotlivé průzkumy ukazují, že přítomnost či naopak nepřítomnost ČSSD ve Sněmovně zásadně mění možnou podobu budoucí vlády. A i když v nich ANO drtivě vede, vládu bez spojenců a zejména bez ČSSD nesestaví.

A Hamáček musí bojovat jako lev. Je stále je zapotřebí mnohé zlepšit a nepředávat žezlo zadarmo dnešní opozici. Bez ČSSD by pro většinu národa přišly temné roky.

Jiří Vyvadil

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.