Jiří Vyvadil: U Moravce se sešli zoufalci s upadávající podporou, a takto budou pokračovat až do voleb

07.05.2017 18:30

Naše politická scéna se odvíjí ve stylu tragikomedie. Započal s tím nepochybně Hrad, kdy odpůrci se Bohuslava Sobotky nepochybně zalykali radostí, jak prezident premiéra zkoupal. Věcně ovšem je třeba říci, že prezident udělal zřejmě zásadní chybu. Kdyby předčasně nevyjevil své přání pojmout demisi vlády jako demisi toliko premiéra, Sobotka by demisi nestáhl a už mohl být odvolán.

Jiří Vyvadil: U Moravce se sešli zoufalci s upadávající podporou, a  takto budou pokračovat až do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Zemi by to jistě velmi pomohlo, protože tím, kdo už nejméně půl roku torpéduje vládu kvůli svému mnohem schopnějšímu vicepremiérovi je právě on a nad slunce je jasné v tom, že opakované průzkumy veřejného mínění ukazovaly na narůstající propastný rozdíl v podpoře ANO Andreje Babiše a Sobotkovy ČSSD.

Tak jak to činí Václav Moravec už několik let, je zjevné, že na dnešní OVM s představiteli hlavních politických stran měl připravený scénář, jehož cílem by byla společný hon šedivých myší na Babiše a Zemana.

Bylo samozřejmě správné, že Babiš nedorazil. Proč by se měl těm zoufalcům, jejichž strany ztrácí, a zaujatému Moravcovi dělat radost?

Tím největším zoufalcem je především Sobotka, který jako kolovrátek opakuje pokyny clintonovské agentury, že Babiš způsobil tuto krizi, kolik má daňových nejasností a že národ si přeje, aby odešel….

Znovu se pokouší vydrápat z temnot na politické světlo Miroslav Kalousek, který je stabilně po několik let politikem, který je stíhán nejvyšší mírou nedůvěry a momentálně při posledním měření STEMu dosáhl téměř neskutečné výše 75%. A jeho TOP 09 ? Ta ztratila od minulých voleb. polovinu své důvěry.

Stejně tak I KSČM trvale ztrácí podporu veřejnosti a od minulých voleb ztráta dosahuje podle různých průzkumů téměř 3-4%.

U ODS jeden výzkum tvrdí, že roste, druhý tvrdí, že je stále na svých bídných 7%. Takže ODS neřešme…

A tak se všichni sešli a vzájemně si notovali a vysmívali se pravděpodobnému vítězi budoucích voleb stejně jako i prezidentu republiky.  A plácali a plácali.

Dojem z nich byl odpudivý v jednom smyslu.

Kdyby alespoň někdo přiznal: Nevíme si rady s tím, že stále klesáme v podpoře u občanů, zatímco ANO dramaticky roste… Nebo, kdyby alespoň někdo z nich vzal do úvahy až překvapivý nesouhlas občanů s návrhem premiéra na odvolání Babiše…

Toho ovšem zoufalci schopni nejsou…

Podle průzkumu Phoenix online research pro televizi NOVA je toliko 27 procent respondentů pro návrh premiéra Sobotky na odvolání ministra financí Andreje Babiše. 28 procent neví, proti se postavilo 45 procent dotázaných. Stejně tak jen pouhých 32 procent lidí si myslí, že by měl Babiš sám rezignovat. Proti tomuto návrhu je 57 procent respondentů, zbytek neví, k jakému názoru se přiklonit.

Co to ukazuje?

Lidé za Babišem stále silně stojí a protože zběsilosti obdobného typu budou pokračovat nejpozději ve středu v Poslanecké sněmovně, dá se očekávat, že nás toto zoufalé povykování čekat až do voleb.

Řekl bych, že Babiš nemůže nezvítězit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…