Jiří Vyvadil: Václav Havel – muž, jehož láska a pravda přinášela smrt

30.09.2016 17:30

Američané, mají rádi symboly, kteří slouží jejich pojetí výjimečnosti Západu a USA zvlášť. Svého času milovali Orbána, který dostal i svou bustu v Kapitolu. Když Orbán vystřízlivěl a začal nahlížet na liberální demokracii Západu jako na cosi retardujícího, bustu vyhodili a šoupli tam Václava Havla.

Jiří Vyvadil: Václav Havel – muž, jehož láska a pravda přinášela smrt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Zcela nesporně ze svého úhlu pohledu tak amíci učinili po právu. Václav Havel byl až fanatický stoupenec tzv. euroatlantických hodnot, vynálezce nádherného pojmu „humanitární“ bombardování při kobercových náletech letadel USA v Jugoslávii, připravený vždy přitakat i největším a neověřeným zlotřilostem.

Jako memento z posledních dnů jeho působení působí absolutně protiústavní podpis souhlasu s vojenskou agresí v Iráku, tou agresí, která dala vzniknout Islámskému státu a dalším navazujícím džihádistickým teroristickým organizacím. Díky tomuto podpisu, bez souhlasu vlády a Parlamentu byla Česká republika začleněna mezi tzv. koalici ochotných, která bez mandátu Rady bezpečnosti, tedy mezinárodně protiprávně a hlavně s vylhaným důvodem existence údajných zbraní hromadného ničení ve skrytých prostorách Hussajnova režimu zahájila agresivní válku.

I díky Havlovi, jehož jméno  u Američanů, jak známo hodně znamenalo, tato skrz naskrz imperialistická  válka vypukla a začal proces rozpadu Blízkého i Středního Východu, který se momentálně v jednom svém proudu promítá i do bojů v Sýrii.

To, co učinil tehdy Václav Havel bylo z hlediska vnitrostátního velezradou a z hlediska mezinárodněprávního válečným zločinem.

Samozřejmě, že generace politiků Bushe či Clintona Havla milovali. Posvětil jim každou nepravost, každý zločin.

V České republice jistě má své stoupence, jsou to lidé tvořící čím dál tím oslabující menšinu, lidé, kteří vyznávají jeho lásku a pravdu, které ovšem nesly smrt.

Asi bych nepsal těchto pár řádek, kdyby zase nepropukly orgie havlovských  chvalozpěvů v souvislosti s jeho narozeninami.

Absolutně necítím potřebu dramaticky s jeho stoupenci  polemizovat.

Jen je dobré říci i cosi jiného.

Konstatuji, že pro odcházející generaci vraždících politiků USA a 20%  našich havlistů, pravdoláskařů či kavárny je Havel obdivuhodný, ale pro Srby je vrahem a pro minimálně 60 % Čechů, Moravanů a Slezanů už jen spíše v nejlepším případě nepříjemnou vzpomínkou…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…