Karel Fiedler: Noční klub ČT aneb skoro utajené vysílání

11.10.2012 10:40

Česká televize jako veřejnoprávní ( opravdu veřejnoprávní ? ) televize měla před volbami informovat občany - své diváky o širokém spektru a programech všech politických subjektů, které se účastňují krajských voleb.

Karel Fiedler: Noční klub ČT aneb skoro utajené vysílání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

V rámci Moravskoslezského kraje (ale nejen tohoto kraje) však tuto záležitost pojala spíše jako "noční klub příznivců krajských voleb". Nevím, zda tak bylo proto, že se domnívá, že v našem kraji jsou voliči noční sůvy, anebo snad důvodem byl záměr, aby i ten zoufale malý časový prostor, který ČT posklytla těm údajně nevyvoleným hlavním aktérům, shlédlo co nejméně moravskoslezských diváků ? Názor si udělejte sami dle vysílacích časů pořadu Politické spektrum, týkajícího se krajských voleb Moravskoslezského kraje :

premiéra 6.10. v 22:05

reprízy 6.10. v 03:25, 7.10. v 02:55, 8.10. v 05:17

Veřejnoprávní Česká televize vysílacími časy tohoto pořadu tak vyloženě "jde na ruku" vrátným na nočních směnách ...

Pokud by jste však přece jen patřili k těm (voličům), kteří by se odpovědně, než vhodí svůj lístek do urny, chtěli alespoň velmi krátce seznámit i s názory těch ostaních kandidujícíh mimo šestici vyvolených preferovaných subjektů, mohli by jste se s tímto dílem pořadu Politické spektrum seznámit alespoň shlédnutím v archívu i-vysílání ČT. Podmiňovací způsob "by" zde však není náhodou.

Pokud se Vám to nepodařilo záhy po odvysílání premiéry, nyní již tuto možnost aktuálně nemáte ( aktuálně k datu 11.10., 9:50 hod. stáje odkaz není funkční ).

Moravskoslezský kraj, kromě toho, že byl v této věci postižen jakousi časovou infekcí ( stejně "infikován" byl např. i kraj Středočeský ), byl postižen i jakýmsi vysílacím embargem tohoto pořadu. Po spuštění přehrávání premiéry i všech tří repríz Vám server ČT tvrdošíjně nabídne díl Jihomoravského kraje. A to i po sdělení této skutečnosti České televizi a po uplynutí celého jednoho dne od nahlášení této skutečnosti. ( obsáhlý koplex Kavčích hor je zřejmě málo prostorný, a pro IT techniky, spravující server a i-vysílání se již asi nedostává prostoru ...?). Je opravdu tak velký problém ( technický a časový ) tuto chybu napravit?

Ten případný počítačový vir musí být velmi zákeřný, když dokáže již dříve správně nastavené opakované vysílání z archívu pořadů přenastavit tak, že uvedení do původního správného stavu je tak časově? technicky? náročné...

Anebo že by příspěvky jednotlivých kandidujících subjektů v tomto díle obsahovaly snad něco závadného ?

Nové subjekty, rozšiřující politické spektrum, tak nejsou diskriminovány jen tím, že nepatří mezi vyvolenou šestici hlavního pořadu prezentující kandidáty, vybranou na základě průzkumu mezi rozhodnutými voliči - a proč jen rozhodnutými ? Ti nerozhodnutí jsou snad méněprávní ? Neměla by ta veřejnoprávní České televize právě pomoci nerozhodnutým nebo s účastí váhajícím voličům pomoci se rozhodnout ? Ti nerozhodnutí, nebo ti účast ve volbách odmítající, ji odmítají asi právě proto že ty "známé politické firmy" je buď neoslovily, nebo znechutily. A právě ty jim Česká televize přednostně vnucuje na obrazovce ...

Volná soutěž, tak opět zase dostala pořádně na frak .... ( o spravedlivosti a rovnocenosti už ani nemluvě ...)

"Veřejnoprávní" Česká televize tak znovu výrazně ovlivnila možné rozhodování voličů.

Dočkáme se ještě do voleb, že zájemci o moravskoslezský díl pořadu Politické spektrum si ho budou moci v archivu i-vysílání zhlédnout?

A dovolím si ještě připojit jeden návrh na závěr ( veřte redaktoři z ČT, že vám velmi zvýší sledovanost vaší TV ):

Velký dluh má dle mého názoru veřejnoprávní Česká televize v informování občanů o politických událostech na Islandu a o (utajované) islandské revoluci. Když na Islandu bouřily sopky, "krmila" nás tím televize od rána do večera. Když se na Islandu bouřil lid ...nějak jsme se o tom moc nedověděli.... Dávám šéfredaktorovi zpravodajství České televize návrh: udělejte si průzkum mezi občany i o tom ( když už na ty výzkumné agentury máte tolik peněz ...), zda by se občané chtěli dozvědět ( napsat "více dozvědět" zde asi postrádá opodstatnění ...nějak ty informace chybí ) o revoluci islandského lidu, o tom, jak naložily s arogantní vládou a parlamentem a jaké zkušenosti mají s provedenou revolucí, s provedenou změnou ústavy, jak to udělali a jak toho dosáhli a další zajímavosti. Prozradím Vám pane šéfredaktore velké tajemství : naše občany to bude zajímat mnohem více než beduíni na Sahaře .....

A parlament se nezachvěl jen na Islandu, i lid Lotyšska si s ním uměl poradit jinak než u nás a v referendu, které lotyšskému lidu zatím můžeme jen závidět, parlament svým rozhodnutím rozpustil .... těch zajímavých inspirací pro zajímavé reportáže by se našlo mnohem více ... jen chtít pane šéfradaktore ČT ....

Ing. Karel Fiedler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …