Karol Hrádela: Není divu, že při tak náročné činnosti spolku neměl jeho zakladatel čas na podnikání

20.01.2023 20:03 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k spolku Pro bezpečnou budoucnost

Karol Hrádela: Není divu, že při tak náročné činnosti spolku neměl jeho zakladatel čas na podnikání
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Snažil jsem se ověřit věrohodnost dokumentu o spolku Pro bezpečnou budoucnost, z.s. a údaje uváděné ve sdíleném příspěvku. Chybu jsem nenašel. Tak jen několik poznámek.

Listina je ve veřejném rejstříku založena. Financování některých organizací ze zdrojů, kde působí naši nerozluční přátelé, je dostatečně známé. Jejich aktivita nesouvisí jen se spolkem Pro bezpečnou budoucnost či subjekty uvedenými ve sdíleném komentáři. Jde o časově delší období. Osoby zde zmíněné se na boji za pevné spojenectví v rámci NATO zasazují dlouhodobě a mají za to dostatečnou podporu ze zdrojů nejen v ČR. Jejich boj proti Ruské politice se projevoval různě.

Petr Pavel skončil v NATO v červnu 2018. Dne 14.6.2018 byl založen spolek Občané pro, z.s. jehož předmět činnosti je mimo jiné "Podpora prozápadní orientace České republiky a jejího členství v Evropské unii a Severoatlantické alianci a Podpora svobodné, na politické moci nezávislé činnosti veřejnoprávních médií, jakož i všech dalších nezaujatých a objektivních zdrojů informací a upozorňování na zdroje záměrně šířící lži a dezinformace." Zakladatelem spolku je například PhDr. PETR KOLÁŘ, dat. nar. 27. září 1962, který dne 29. listopadu 2005 byl jmenován velvyslancem ČR v USA, kde působil do roku 2010, následně do roku 2012 zastával post velvyslance v Rusku. Vzpomínáme na aktivitu rodiny Kolářů dávno před konfliktem na Ukrajině například i v souvislosti s odstraněním pomníku maršála Koněva a v souvislosti se státem spolufinancované činnosti spolku. Evropské hodnoty z.s.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Rok po svém návratu z NATO začal Petr Pavel podnikat s předmětem podnikání Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona a s oborem činnosti Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků – zahájeno: 26.08.2019 a původně doba platnosti oprávnění na dobu neurčitou. Ke změně došlo přerušením provozování živnosti oznámené podnikatelem na období od 13.01.2020 do 31.12.2020. Nyní již je pan generál opětovně podnikatelem.

K přerušení podnikání došlo nedlouho po tom, co v listopadu 2019 vznikl spolek Pro bezpečnou budoucnost z.s. Tento spolek se hlásí k hodnotám Ústavy České republiky a úsilí o obranu suverenity, územní celistvosti a politické nezávislosti naší země. Účelem spolku je přispívat k zajištění bezpečné budoucnosti České republiky a jejích občanů. Za tímto účelem spolek vyvíjí osvětovou, vzdělávací, publikační i výzkumnou činnost. Spolek zejména pořádá besedy, diskuse, přednášky, semináře a konference pro širokou i odbornou veřejnost.

Není divu, že při tak náročné činnosti spolku, jeho zakladatel neměl čas na podnikání a věnoval se jiným činnostem než podnikání. Stalo se tak již před oznámením své kandidatury na prezidenta v roce 2022. To však je pochopitelné, když jedním z účelů spolku je: "7. Vytváření ekonomických, materiálně-technických, personálních a odborných předpokladů a podmínek k činnosti spolku včetně podpory jednotlivých členů spolku." Tento účel se naplňuje v podpoře kandidatury pana generála na našeho prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…