Karol Hrádela: Nezaslouží si Člověk v tísni náš respekt?

05.07.2021 9:52 | Komentář

Velmi oceňuji, jak Člověk v tísni nezapomíná ani na naše občany, přestože se asi nejedná o moc bohatou organizaci.

Karol Hrádela: Nezaslouží si Člověk v tísni náš respekt?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Pomoc občanům na Moravě, když odeslal 25 milionů, si zaslouží respekt. Poskytuje pomoc vedle plnění svých povinností zaměstnavatele ke svým zaměstnancům a vedle svých mezinárodních výdajů, když v zahraničí brání lidská práva a nezapomíná ani na aktivní lidi v zemích, kde není svoboda a demokracie, když tito lidé jsou, jak uvádí na svých stránkách, pro své aktivity, názory a postoje tvrdě pronásledováni autoritativními režimy například v Egyptě, Venezuele, Kubě, Rusku, Ázerbájdžánu atd.

Podle údajů z centrální evidence dotací bylo pro tuto humanitární organizaci, pomáhající i našim spoluobčanům v tísni, organizaci, kterou založila v roce 1999 Česká televize a dvě fyzické osoby, uvolněno od jejího vzniku pouze 1 509 223 647,76 Kč. Je to ani ne 3x více než bylo uvolněno pro dříve vzniklou společnost ŠKODA AUTO, a. s., která dle Výpisu z Registru ekonomických subjektů ČSÚ v ARES zaměstnává přes 10 000 zaměstnanců. Pro ŠKODA AUTO, a. s., bylo uvolněno 666 373 094,68.

No uznejte, nezaslouží si Člověk v tísni náš respekt?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…