Kroměřížská výzva: Musíme rozumět tomu, jak veřejnost o klíčových záležitostech smýšlí

05.11.2016 20:59

Kroměřížská výzva se obrátila na veřejnost s prosbou o vyplnění dotazníku: Tentokrát nejde o anketu s otevřenými otázkami, kde jste přicházeli se svými návrhy a doporučeními. Vybrali jsme 15 osobností, které jste v minulé anketě uváděli nejčastěji a vynechali jen ty, kteří jednoznačně vyloučili svoji případnou kandidaturu či rozhodně odmítli aktivity Kroměřížské výzvy.

Kroměřížská výzva: Musíme rozumět tomu, jak veřejnost o klíčových záležitostech smýšlí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na akci z „podhradí" na oslavu 98. výročí vzniku našeho státu, která se uskutečnila na Staroměstském náměstí

Chceme, abyste posoudili každou ze zkoumaných osobností, byť o ní máte jen povšechné informace – stačí Váš obecný pocit. Pak laskavě vyberte ze seznamu 15 osobností tři, kterým byste v úřadě prezidenta republiky dali přednost. A nakonec nám doporučte osobnost, o které se zatím nemluví, která není příliš známá mimo Vaše město či kraj, ale byla by vhodným prezidentským kandidátem.
 
Máme dnes 10 tisíc signatářů. Je velice důležité, abychom odpovědi na tento dotazník obdrželi pokud možno od Vás všech. Jinak se vystavujeme pochybovačnosti médií a různým spekulacím, jak dalece výzkum odpovídá názorům VŠECH našich signatářů. Výsledky výzkumu využijeme k tomu, abychom od začátku roku 2017 mohli organizovat rozhovory s prezidentskými kandidáty a ve spolupráci s Vámi organizovat jejich besedy a diskuse po celé naší republice. Situace kolem oslav 28. října 2016 jasně ukazují, že je třeba o základních otázkách budoucího rozvoje naší země hovořit a porozumět tomu, jak široká veřejnost o klíčových záležitostech smýšlí.
 
Václav Němec a Jiří Šesták, mluvčí Kroměřížské výzvy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…