Lubomír Man: Hřbitovní kvítí

03.03.2019 17:00

„Česko zasáhne silní vítr, varovali meteorologové“ oznamuje nám s obzvláštním ohledem na český pravopis a gramatiku na svých Novinkách přímo v titulku Seznam.cz, a první co člověka po jeho přečtení napadne je, jak věrně se úroveň pravopisu těchto seznamových Novinek rýmuje s jejich obsahovou či morální úrovní.

Lubomír Man: Hřbitovní kvítí
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Mám na mysli onu novinku Seznamu.cz, ve které její autor dnešního dne nezřízeně jásá nad faktem, že právě skončený sjezd ČSSD opovrhl důtklivou radou prezidenta, aby se strana vrátila ke svým kořenům, tzn. dbala v prvé řadě zájmů lidí manuálně pracujících a lidí starých, a nehonila se za iluzorní vidinou získat na svou stranu mladé intelektuály, jak to zcela nerealisticky a nesmyslně navrhuje nová její nová posila ministr Petříček.

Tou radou prezidenta sjezd ČSSD tedy pohrdl a zvolením Petříčka jedním z místopředsedů strany dal najevo, že dosavadní směr politického směřování ČSSD, vytyčený starým Sobotkovým vedením, bude i bez Sobotky v předsednictvu v České sociálně demokratické straně pokračovat i nadále, raduje se autor Novinek, a mezi řádky jeho sdělení si můžeme přečíst i tuto jeho záštiplnou naději: toto politické směřování bude i bez Sobotky v předsednictvu pokračovat v České sociálně demokratické straně i nadále - k dalším jejím porážkám – a to až k totálnímu zániku této první české politické strany.

Raduje se tedy z věcí budoucích v ČSSD autor sobotních Novinek, stejně jako se z nich určitě raduje i Kalousek, Schwarzenberg, Fiala, Bartoš a vůbec všichni, kteří autentickou levici nenávidějí a nejraději ze všeho by ji viděli už dnes zasypanou hřbitovním kvítím.

Ale mají štěstí. Protože s Hamáčkem, Onderkou a Petříčkem v předsednictvu ČSSD nelze jinam dospět.

Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…