Lukáš Lhoťan: Islámští antisemité chtějí bojovat s nenávisti?

31.03.2012 19:44

Zabíjení civilistů a děti v Izraeli asi není pro Muslimskou obec v Praze terorismem nebo úmyslně lže? Jinak nemohu zhodnotit text tiskového prohlášení Muslimské obce v Praze k vraždění židovských dětí, židů a francouzských vojáků ve Francii.

Lukáš Lhoťan: Islámští antisemité chtějí bojovat s nenávisti?
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

V textu pro hlášení se doslovně píše: „Konkrétně islám se staví proti každému bezpráví, extremizmu a zločinnému prolévání krve. Odmítá jakékoliv teroristické skutky.“ Jistě ale jak pak Muslimské obec v Praze vysvětlí skutečnost, že jejím předsedou je Vladimír Sáňka, člověk který veřejně obhajuje palestinské zabíjení izraelských civilistů a dětí? Nebo i další vůdčí osobnost této muslimské obce Samer Sehadeha, který má obdobné postoje?

V textu je i několik výslovných lží, například tvrzení, že „Dochází ke žhářským útokům na mešity, před několika dny došlo k ubití muslimů přímo v mešitě v jednom francouzském městě.“ Autoři tiskového prohlášení, ale zmanipulovali skutečnost, že žhářský útok i fyzické napadení (šíitského) muslima spáchal (sunitský) muslimský fanatik.

Za vrchol cynismu a nemorálnosti považuji tvrzení autora tiskového prohlášení, že „Se vší zodpovědností bychom se měli společně postavit proti extremizmu a proti předsudkům.“ Nechápu proč tedy potom představitelé Muslimské obce v Praze, Islámské nadace v Praze i dalších organizací s nimi provázaných podporují a tolerují šíření islámského antisemitismu? Vždy´t například pražská Židovská obec na tyto tendence mezi českou muslimskou komunitou upozorňuje a poukazuje na jejich zdroje.

Vraždění muslimského mudžahedina (bojovníka v džihádu) je primárně iniciováno nenávisti vůči židům a státu Izrael šířenou některými muslimy. A na to správně poukázal předseda Židovské obce v Brně v reakci na zveřejnění protižidovských kázáni v brněnské mešitě.

Přes skutečnost, že si vedení Muslimské obce v Praze v tiskovém prohlášení hraje na umírněné muslimy a oběti evropské nenávisti, ukazuje se, že jde jen o přetvářku. Například dnešní MF DNES referuje o tom, že Francie zakázala vstup do země muslimským duchovním známým svou podporou náboženské nesnášenlivosti. A ejhle jedním z těchto lidé je i Jusuf Qaradavi, kterého vedení Muslimské obce v Praze prezentuje jako správného muslima se správnými názory, takže muslimská organizace v Česku beztrestně šířící náboženskou nesnášenlivost a pokryteckou lživou tvář islámu, by dnes byla ve Francii spíše zralá na zrušení …

To co Evropa nepotřebuje je právě takový pokryteckýu boj s nenávisti, ale je třeba realně bojovat s nenávisti, ikdyby ji šířili i muslimové.

Vyšlo na blogu.idnes.cz. Publikováno se souhlasem autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.