Martin Komárek: Profesor propadl ze všech předmětů

24.01.2018 20:15

Jen člověk zcela nevzdělaný v médiích a politice by mohl očekávat, že v prvním vzájemném střetu v televizi Drahoš nad Zemanem vyhraje. Po třiceti letech mediální praxe a čtyřletém poučném výletu do politiky jsem si na druhou stranu nedokázal představit, že Drahoš přijde zcela nepřipravený.

Martin Komárek: Profesor propadl ze všech předmětů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Kdyby ho vytáhli za uši z ulice a řekli mu: „Hej profesorskej, šup do kotle a natři to tomu hrochovi“, chápal bych. Drahoš má ale desítky miliónů, lidi, kteří si říkají poradci. Měl možnost detailně studovat Zemanovu taktiku a strategii. I člověk bez titulů před jménem a za jménem by odhadl, jaké zbraně prezident použije. Měl možnost cvičit a cvičit, dokonce před plným sálem.

Byl však úplně dutej.

Nechápu, proč se Zeman po celých pět let tak moc upínal na to, aby byl znovu zvolen. Aby to člověk pochopil, musel by se vcítit do myšlení zvláštního člověka, které dostal mnohé úžasné dary, za to mu však schází drobné předpoklady ke štěstí a k autentické komunikaci s druhými.

Proč se však člověk, který chce být prezidentem, vedl akademii, sjezdil část země, nepřipraví na debatu ani tak jako repetent na čtvrtletní písemku z občanské nauky? To už pochopit nejde nijak.

Můžeme jen usuzovat.

Možná je pan Drahoš skutečně naprostý politický antitalent. Média, která se mýlí v devíti z deseti případů (krom Komárkových novin, kde je poměr obrácený) z něj udělala favorita a lid, který nenávidí Zemana, mu to v prvním kole naházel.

Možná je pan profesor obklopen poradci, kteří věří, že Zeman je nad hrobem, je loutkou v rukou Maa a Brežněva a dalších zombií a na jevišti zcela jistě zemře, takže není proč se připravovat.

Poslední možnost: Drahoš se připravil, ale je takový neurotik, že mu všechno vypadlo z hlavy a on na okraji křesílka měl jedinou touhu: Už aby to skončilo a on se nerozplakal.

Tyto tři možnosti bohužel nejsou nadsázkou. Pokud znáte ještě jiné vysvětlení pro neuvěřitelně špatný výkon prezidentského finalisty Drahoše, poraďte mi.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…