Martin Michal: Trestnou činnost aktivisty Šinágla kryjí policie a státní zastupitelství

19.02.2018 17:33

Okresní státní zastupitelství v Berouně a také Policie ČR roky kryjí trestnou činnost aktivisty Jana Šinágla. V tomto duchu si stěžuje na jednání těchto orgánů podnikatel Martin Michal. Policejnímu prezidiu a Krajskému Státnímu zastupitelství předložil i konkrétní důkazy. Celou situaci mapovalo i rádio Frekvence 1 a získalo naprosto stejné poznatky s činností těchto orgánů, jako podnikatel.

Martin Michal: Trestnou činnost aktivisty Šinágla kryjí policie a státní zastupitelství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Jan Šinágl

Jan Šinágl podle právničky Martina Michala od roku 2009 ve svých textech lživě napadá, uráží, pomlouvá a křivě obviňuje nejen podnikatele, ale i jeho manželku, spolupracovníky a přátele.

„ Musím zdůraznit, že ze strany Jana Šinágla se skutečně jedná o dlouhodobě trvající jednání, konkrétně počínaje rokem 2009. Tedy devět let jsou můj klient, jeho blízcí a spolupracovníci uráženi, pronásledováni, zostouzeni, lživě obviňováni z trestné činnosti a podobně. Ačkoliv sama OSZ v Berouně uznává, že se jedná o dlouhodobě trvající činnost, v rozporu s tím tvrdí, že se vlastně nic neděje. Ze strany mého klienta byl předložen bezpočet důkazů a dokladů o úmyslných lžích a dehonestacích. Přes toto vše OSZ v Berouně zcela lživě tvrdí, že takové důkazy neexistují,“ prohlásila právnička Martina Michala Jana Gavlasová.

„Z dostupných listin je naprosto zřejmé, že v kauze Jana Šinágla se Policie ČR a Okresní státní zastupitelství v Berouně dopouštějí dlouhodobě protiprávního jednání. A to zejména krytím zcela prokazatelné trestné činnosti Jana Šinágla. V poslední době dokonce kryjí i majetkovou trestnou činnost této osoby, kdy láká z důvěřivých osob, ale i obchodních společností nemalé částky jako dary na podporu jeho protiprávní činnosti a tyto prostředky následně zpronevěří a použije pro svou potřebu. O placení daní z takto získaných „darů“ ani nemluvím,“ řekl podnikatel Martin Michal.

„Musím dát zcela za pravdu některým politikům, kteří tvrdí, že Policie ČR a Státní zastupitelství naprosto devastují náš právní systém a chovají se jako sicilská mafie. Zákony naší země jsou pro tyto instituce jen bezcenným cárem papíru. Pracujeme v současné době na rozsáhlé mediální „propagaci“ této nezákonné činnosti uvedených státních orgánů. Chceme tím ukázat na viníky rozkladu právního a demokratického státu. Vzhledem k tomu, že o této situaci jsou informováni i čelní představitelé těchto institucí a nic se k nápravě neděje, bude náš apel na veřejnost o to důraznější. V zájmu navrácení stavu v demokratický právní stát, který protiprávní činnost Policie ČR a Státní zastupitelství ohrožuje,“ dodal Martin Michal.

Novinářům neodpovídají

Když se rádio Frekvence 1 v závěru ledna Okresního státního zastupitelství v Berouně oficiální cestou tázalo, zda proběhne komplexní prošetřování činnosti Jana Šinágla a jestli bude prověřen postup Policie ČR v této kauze, zastupitelství na dotazy redaktorů do této chvíle nereagovalo. Pouze zaslalo dokument, v němž zcela v rozporu se zákonem žádalo, aby ho redaktoři doplnili ověřeným podpisem a nazvalo jejich dotazy „podáním“, o které ale v případě dotazujících se redaktorů vůbec nešlo. Odpovědi se novináři nedočkali ani po splnění protiprávního požadavku na zaslání ověřeného podpisu. Jednání Okresního státního zastupitelství v Berouně proto vzbuzuje velké podezření ze strany novinářů, že se tento orgán skutečně snaží protiprávní jednání Jana Šinágla krýt a věcí se s o to větší pečlivostí budou věnovat a veřejnost o tomto zvláštním jednání státního orgánu informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…