Michaela Julišová: Řekls už ďáblovi ne?

26.02.2016 15:52 | Zprávy

Domnívám se, že příčinou současného úchylného pseudohumanistického tzv. hyperkorektního trendu, který opanoval Evropu, souží ji a vede ji přímou zkratkou do pekel nové varianty diktatury, je dekadence elit, politiků a médií, nikoliv projev úpadku "obyčejných normálních" lidí - tedy většiny společnosti.

Michaela Julišová: Řekls už ďáblovi ne?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

U zmíněných elit je to známka jejich dlouhodobého lidského i socioekonomického selhání a odtržení od "zbytku" společnosti, z čehož vyplynul jejich egoistický pohled na realitu. Především u nich jde o zkreslené vidění zásadních skutečností a následně změněné vnímání obsahu základních důležitých pojmů, jako je humanismus, slušnost, spravedlnost, pravda, charita, národní zájem atd.

Tato ztráta orientace způsobila iracionální nahlížení na skutečnosti a následné rozumem nepochopitelné a racionálnímu uvažování se vymykající chování a jednání.

Bohužel "lidské" kontrolní mechanismy, které by tento nebezpečný zkrat měly odhalit, dále řešit a eliminovat, naprosto selhaly! Nejbližší "spojky" mezi elitami a "normálními" lidmi (nazvala bych je "výkonnými lokaji"), kolaborovaly s elitami a zcela nekriticky se přizpůsobily jejich nastoleným trendům, jež prostřednictví médií šíří dále. Dílo zkázy tak pokračuje!

Dochází k dominovému efektu přenosu absurdních vizí, informací a trendů směrem k překvapené a zaskočené veřejnosti. Efektivní propaganda se obvykle již postará o to, aby veřejné mínění postupně zaujalo ten "správný" postoj a veřejný souhlas postupně souzněl s tendencemi, jež přicházejí "shora", tím je legitimizoval a poskytl jim krytí.

Tento bizarní a v důsledku zlovolný konglomerát se pak hrne prostorem jako nezadržitelná mohutná lavina, která smete všechno a všechny, kteří ji stojí v cestě. A tak jsme svědky hrubého a drzého negativního nálepkování a dehonestování kritiků tohoto šíleného proti demokratického a proti lidského fenoménu.

Majitelé velkých "humanistických pravd" již vykolíkovali prostor a určili jediný správný koridor, v kterém je povolena jejich verze "demokratické" diskuse.
Na závěr bych dodala, že evoluce lidské vynalézavosti, je nekonečná. A to ve svých pozitivech i negativech. A tak jsme opět svědky i účastníky silového i sofistikovaného pokusu ovládnout a zpracovat veřejnost, přimět ji k souhlasu se zcela rozumu se vymykající verzí reality, jež nás tentokrát nabádá odevzdaně akceptovat invazi cizí nepřizpůsobivé civilizace do Evropy, k rezignaci na obranu vlastního teritoria, k rezignaci na obranu národních zájmů a k paralýze základních lidských obranných mechanismů. A to vše za účelem zdánlivě bohulibých cílů.

Zní to šíleně a je to šílené. Zastavme toto šílenství a řekněme mu své NE! Jinak postupně sklouzneme do nové "humanistické" totality.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …