Michal Malý: Další zbabělý útok na prezidenta Zemana. Že se nestydíte!

27.02.2016 7:34 | Zprávy

Idnes, každoroční vítěz soutěže „Křišťálová lupa“ dnes na titulce, tak, jak jeho zvykem zveřejnil další „objektivní“ informaci o prezidentovi Zemanovi.

Michal Malý: Další zbabělý útok na prezidenta Zemana. Že se nestydíte!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Skončíte jako Hitler

„Ochutnal jste někdy v životě dobře vyladěnou slivovici, byl jste někdy v moravském sklípku, kde hraje cimbálovka a kde vám dají z koštýře skvělé víno, které zajíte špekem? Pokud ne, přišel jste o hodně a skončíte jako Adolf Hitler. Takovou odpověď pronesl před zaplněnou aulou liberecké technické univerzity prezident Miloš Zeman.“ .. to je perex článku, celý naleznete zde: Zdroj: zde

Co na tom, že (jak napsala jedna diskutující pod článkem): „Je jasné, že autorka článku slyšela jen to, co chtěla slyšet a o tom i napsat.

Pro ty co tam nebyli. Zeman byl studenty srdečně vítán, což autorka asi přehlédla, jinak by se o uvítání studenty určitě v článku zmínila. Aula byla narvaná. Během hodiny odpověděl na mnoho otázek týkajících se například kritického myšlení, teorie nevzdělanosti, Evropské unie, práv Lužických Srbů, inkluze handicapovaných dětí ve školách. Samozřejmě Zeman na tyto otázky odpovídal známými bonmoty, jak jinak.

O kritickém myšlení řekl, že je výsadou sebevrahů, EU je skvělý projekt, ale špatně řízený, Turecko do EU nepatří a handicapované děti jsou v normálních školách připravení o pocit úspěchu. Politici by se neměli posuzovat podle jejich libůstek, ale podle činů. Neslyšela jsem nic, co bych považovala za nějak pobuřující či vulgární. Odpovídal rychle a vtipně, ale je jasné, že novináři asi slyšeli něco jiného. K politice patří i úsměv, proto nakonec řekl i anekdotu o tom, jak se Václav Klaus a Miloš Zeman potkají v pekle“ ….. konec citace paní Weberové.

Mediální štvanice na prezidenta nezabírá

Já sice chápu, že idnes je soukromé medium, ale i ono by mělo ctít vyváženost informací a zejména jejich objektivitu. Ale dát do titulku něco, co prezident neřekl, to slušný redaktor či web prostě nedělá. Na jednu stranu je od nás, blogerů, vyžadováno, abychom zdrojovali, předkládali důkazy. Když napíšu svůj názor, že mezi migranty je jen 10% skutečných uprchlíků před válkou, blog je stažen a můj profil zablokován na homepage. Prý pro svůj názor musím doložit důkazy oficiálních míst přesto, že to samé prohlašují politici napříč Evropou. Když někdo napíše kritický blog o prezidentu Zemanovi, či protiruský blog, jsou poutány na titulce. Opačné názory nikoli. Kdysi mi exšéfadmin Honza Dvořák psal, že se snaží poutat na titulní straně k jednomu tématu dva protichůdné názory. Jak vidno, po jeho odchodu to přestalo platit.

Určitě se zase vyrojí „pachatelé dobra“, kteří budou chtít za údajné prohlášení na prezidenta podat žalobu. Inu, nebyl by spíš na žalobu titulek a obsah článku, na který reaguji? Ten mediální „hon na Zemana“ jde napříč našimi medii stejně intenzivně, jako se intenzivně zatajují fakta o migrantech a píší se o nich pouze sluníčkářské články. Jak vidno, to zamlčování či překrucování pravdy není nic platné. Český čtenář není hlupák a tak si fakta jak o migrantech, tak i o tom, co opravdu prezident Miloš Zeman řekl, najde. Přes tu štvanici na něj, jeho podpora stoupá. Je to proto, že je to snad jediný politik, který hájí tuto zemi a její občany. Politik, který říká a koná to, co si mnoho z nás myslí. Politik, kterého naštěstí nemají, jak umlčet zablokováním diskusního profilu.

Převzato z autorova blogu, titulek upraven redakcí.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …