Milan Faltus: Dvakrát smích Postillonu

06.06.2017 19:55

Německý humoristický server o zvýšení bezpečnosti a jednom zklamání Donalda Trumpa.

Milan Faltus: Dvakrát smích Postillonu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Postillon - logo

Eurokraté opět perlí: střední blikač má zvýšit bezpečnost

Brusel (Postillon) – Bezpečnost silničního provozu se brzy zvýší: Evropská komise pro mobilitu a dopravu se dohodla na zavedení středního blikače. Od roku 2018 má být povinný a má se použít vždy tehdy, cyklisté ilustracekdyž řidič nebude odbočovat ani doprava ani doleva, ale pojede rovně.

Nový blikač bude umístěn uprostřed jak vpředu tak i vzadu a bude fungovat jako klasický blikač. Podle údajů Evropské komise má doplňková signalizace směru jízdy snížit počet nehod v celoevropském průměru až o 15 %.

„Zatím pokrývaly blikače jen směr doleva a doprava", prohlašuje odborník na dopravní bezpečnost  Maximilien Marchand. „Když vůz neblikal ani doprava ani doleva, nevědělo se, co má účastník silničního provozu v úmyslu. Díky střednímu blikači teď bude konečně jasno."

Už od ledna příštího roku bude muset být nový blikač zabudován v každém novém voze, do roku 2019 budou muset být středním blikačem dovybaveny i starší vozy. V pravidlech silničního provozu budou muset být v příštích měsících provedeny odpovídající změny.

Pro řidiče znamená nový předpis určitou změnu. Musí si zvyknout blikat středovým blikačem vždy tehdy, když nebudou odbočovat ani měnit stopu. Kdo pojede rovně a nebude blikat, může očekávat pokutu 150 Euro.

Pokud nebudou chtít odbočovat, budou i muset cyklisté, kteří vzhledem k tomu, že nemají blikač a jsou odkázání na znamení rukou, ukazovat rukou rovně kupředu.

Trumpovo zklamání ve Vatikánu

Trump a papežŘím (dpo) – S tak malým respektem ke svojí osobě Donald Trump nepočítal. Americký prezident vyjádřil svoje zklamání z toho, že při své návštěvě ve Vatikánu byl přijat pouze zástupcem Boha na zemi.

„Promiňte, to je všechno hezké, co mně tu vyprávíte, pane Františku, ale copak šéf dnes neúřaduje, je snad někde mimo?", ptal se Trump opakovaně během své asi dvacetiminutové soukromé audienci u papeže Františka a nervózně poposedával na židli sem a tam. „Já jsem tedy čekal, že mě Bůh přijme osobně. To nemá čas? Nebo proč posílá jen vás?"

Zdroje z prezidentova okolí hovoří o tom, že se Trump už před cestou tolik těšil na to, že dá Bohu hodnotné rady, jak by se dalo jeho stvoření vylepšit.

Když už bylo prezidentovi jasno, že se musí spokojit s Jeho Svatostí papežem, nálada se mu viditelně zhoršila. „Já jsem mu přivezl jako dárek můj bestseller 'Umění udělat dohodu' ('The Art of the Deal') a on nemá tolik taktu, aby mě osobně přijal?", stěžoval si Trump pohoršeně. „Alespoň mladý pan Kristus mohl přijít a říci mně „Buďte pozdraven, Donalde".

Nálada se ještě více zhoršila, když papež během rozhovoru opakovaně odmítal ukázat americkému prezidentovi Svatého Ducha nebo mu alespoň předvést nějaký malý zázrak.

Jako důsledek tohoto diplomatického faux pas oznámil Donald Trump po audienci, že pokud by měl Bůh někdy přijet do Washingtonu, přijme ho taky jen viceprezident Mike Pence.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …