Milan Knížák: Likvidace elitnosti

20.06.2018 10:29

Do všeho vniká duch plebejství. Zkušení odborníci a lidé se samostatnými názory jsou vyštváváni a nastupují ambiciózní, povrchní a často velmi nevzdělaní kariéristé.

Milan Knížák: Likvidace elitnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Když říkám nevzdělaní, nemám na mysli jen školní vzdělání, poněvadž i to deklinuje. Západní civilizace se dostala do stavu, kdy si neví rady sama se sebou. Vyhýbá se obtížnosti, přímé zkušenosti a vzdělání zaměňuje za povrchní informovanost.

Hovoří se o tom, jak do školství musí jít více peněz, ale to zdaleka nestačí. Je třeba zcela změnit systém výuky i pozici učitele a učinit namáhavost a monotónnost důležitou součástí studia.

Technický vývoj nás předběhl. Jsme zasypáni zázračnými možnostmi, ale my sami máme do zázraku daleko.

Velkou část viny na vulgarizaci naší společnosti má její současné vedení. Jmenovitě Zeman a Babiš. Jsou to primitivní, nenávistní a mocichtiví jedinci i když každý jiným způsobem, ale právě tím se jim daří zasáhnout velkou část společnosti.

Je to likvidace elit všeho typu.

Je to likvidace budoucnosti.

Milan Knížák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.