Miroslav Josef Bezecný: Ještě jednou srpen 68

06.09.2021 20:20 | Komentář

Jsem velmi překvapen. Očekával jsem "bouřlivou diskusi" k mým článkům v Parlamentních Listech i v Blesku o jednadvacátém srpnu 68 v Praze u rozhlasu. Očekával jsem, že "propagátoři hrdinství" se na mne zuřivě vrhnou. Nestalo se to.

Miroslav Josef Bezecný: Ještě jednou srpen 68
Foto: František Dostál
Popisek: Okupace Praha 1968

Stáhli se "do bažin". Ani v jednom příspěvku nezaznělo, že by rusáci u rozhlasu někoho zastřelili. Nebo že by se tam bojovalo. Naopak. Jeden diskutující se přiznal, že chodili s majzlíkem a kladivem a dělali díry do barelů s naftou na ruských tancích. Potom prý do té nafty namáčeli pucvol a trička. A zapalovali co se dalo. I ten ruský tank, který potom prý vybuchl. A kolem prý létali střepiny.  A také přiznal, že prý "prohlíželi" ruský náklaďák s potravinami a cigaretami, který tam byl prý u chodníku odstaven. Připadali si asi jako středověcí rytíři. Když "prohlíželi" rusákům potraviny. Ve středověku byla taktika boje vyhladovění nepřítele. Třeba i "prohlížením" jídla. Ale nějak tento "hrdinný bojovník"  "zapomněl" uvést své jméno!? Nebyly tyto provokace a žhářství zcela zbytečné? Kolik kvůli tomu zemřelo lidí? Nějak se nám to hrdinství vytratilo. Přes padesát let jsem mlčel. Ale všeho moc škodí. Proč musí stále někdo lhát a zkreslovat dějiny? Už i osmašedesátý je dnes dějepis! Dold-Michajlik napsal: "Nešťastný národ, který potřebuje hrdiny!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …