Miroslav Josef Bezecný: Když Eva sela a Adam ryl...

16.01.2022 13:30 | Komentář

Císař Josef II. zrušil nevolnictví roku 1781. Od té doby jsme údajně svobodní lidé. Ale i dnes máme své "povinnosti". Na příkaz vládnoucích garnitur musíme povinně (proměnlivě) milovat i nenávidět.

Miroslav Josef Bezecný: Když Eva sela a Adam ryl...
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Nesmíme se potom divit, že v tom mají lidé občas chaos a nedokáží se v čas přeorientovat. Jen tak namátkou. Nejprve jsme museli milovat Rakousko-Uhersko. A nenávidět Rusy. "Červený šátečku kolem se toč. My jdeme na Rusa nevíme proč." Po rozbití Rakouska-Uherska jsme museli nenávidět Rakousko. A naopak milovat Ameriku, Francii a Anglii. Postoje k Rusku a Německu nebyly jednoznačně nařízené. "Kdo si přeje v republice volnost rovnost a nic víc, slyší křik bolševik rudý bolševik".

Pak přišel rok 1938. A naší "povinností" bylo milovat Německo, Itálii a Japonsko. A nenávidět Francii, Anglii, a pak i Rusko a Ameriku. Po válce to bylo složitější. Nejprve jsme museli milovat všechny. Další příkaz - milovat Sovětský svaz a všechny státy "tábora míru" (i slovenské fašisty). S Německem to bylo složitější. Kdosi rozdělil Německo čárou. Nalevo byli zlí Němci, a naší povinností bylo je nenávidět. Ale napravo byli dobří Němci - naši přátelé ve zbrani. Něco jako když katoličtí kněží za druhé světové války žehnali vítězství říšských zbraní, a druhá část žehnala spojencům.

Pak se ale opět "změnila doba". A s ní i nové povinnosti stáda. A najednou "váleční štváči z jůesej" i "vrazi z volstrítu" jsou naši přátelé. "My pokorně se v rukou spojence za právo svobody bijme." A postoje k Evropským státům jsou - na příkaz Ameriky - "proměnlivé". Ještě nedávno to bylo Národně osvobozenecké hnutí. A kdo řekl, že to jsou teroristé, šel do kriminálu. Dnes ti samí lidé jsou teroristé, a kdo řekne, že je to národně osvobozenecké hnutí, jde opět do kriminálu. Proč? Proto!

Současná vládní garnitura zakládá nová ministerstva. Možná by nebylo od věci, kdyby bylo založeno Ministerstvo pro povinné milování a povinnou nenávist. Které by pravidelně "informovalo" občany České republiky, koho aktuálně milovat a koho povinně nenávidět. Lidé v tom mají chaos, a v mnoha případech "páchání trestných činů podpora terorismu" je jen neznalost aktuálních příkazů. Stádo musí poslušně bečet, podle příkazů "demokraticky" zvoleného pána. Nevolníci měli jednu říkanku: "Když Eva sela a Adam ryl, kdo tehdá vlastně pánem byl?"

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.