Miroslav Macek: A tak mi nezbývá, než udat ČT nově vzniklému vnitráckému odboru...

04.01.2017 15:48

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: A tak mi nezbývá, než udat ČT nově vzniklému vnitráckému odboru...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Takto to ve světě politiky prostě chodí:

Jedna jediná věta „Je to nelepší výsledek za dobu existence České republiky“ má mnohem větší politickou váhu než sebekvalitnější analýzy a komentáře, že je vše jinak…

Komplexně Geniální Babiš má totiž voliče za idioty a u jejich značné části se, bohužel, nemýlí…

Vždyť kolik procent Babišových voličů si přečte a hlavně porozumí a vezme před volbami v potaz kupříkladu následující, namátkově vybraný text Luďka Vainerta z HN?

Do záporných výnosů české dluhopisy dotlačily intervence ČNB, respektive sázky na jejich blížící se konec. Dluhopisy masivně skupují zahraniční investoři, kteří čekají, že zhodnocení koruny jim hravě pokryje ztrátu, jíž nyní "dotují" rozpočet.

Jako celek však české veřejné finance, čistě účetně, na spekulacemi hnané záporné úroky dlouhodobě doplatí. Důvodem je fakt, že ztráty ČNB po zhodnocení koruny - a tedy snížení korunové ceny desítek miliard eur, které kvůli intervencím nakoupila - budou řádově převyšovat sumu, jaká se ušetří na obsluze dluhu. Vzniklou díru v bilanci, která srazí kapitál ČNB hluboko do minusu, bude centrální banka splácet desetiletí. A státní rozpočet od ní, na rozdíl od situace v jiných státech, po tu dobu neuvidí ani vindru.

Ale to od Babiše neuslyšíme, tomu nyní hraje do noty, že levná obsluha dluhu rozpočtu pomáhá k opticky ještě lepšímu výsledku.

A tak mi nezbývá, než udat Českou televizi nově vzniklému vnitráckému odboru: předevčírem při besedě totiž řešili, kdo má přispívat na provoz autobusů veřejné dopravy a vypustili následnou dezinformaci, že by to měl být buď stát, kraj nebo obce, aniž by zmínili ty, kteří to skutečně zaplatí, tedy daně platící občany.

Manipulace s voliči nebývalých rozměrů, tak konejte!

Většina čtenářů glos přivítala ovšem tento nový odbor s radostí, neboť jim prý usnadní život: pravdivé bude vše, co bude pravým opakem jeho výstupů…

Petr Štěpánek na facebooku:

Rodina Romancovových začíná být pro Českou republiku stejně nebezpečná jako rodina Uhlových (Šabatových). Co myslíte, označí nové vnitrácké Centrum terorismu hybridního ministra Chovance tuto informaci jako nepravdivou?

Čtenář glos V. M. mi napsal:

Teroristický útok v Turecku přinesl určitou změnu v chování teroristů. Dodnes u významných zločinů tohoto druhu platilo pravidlo, že po spáchání zločinu je obvyklé zanechat či zapomenout na místě činu pas či jiný osobní doklad .

Zřejmě toho již bylo příliš, takže turecká policie má teď v rukách selfíčko pachatele. Zřejmě jim ho po nafocení sám poslal nebo pro změnu zapomněl na místě činu svůj mobil i s otisky a DNA Teď už jenom stačí údajného pachatele dostihnout a jako obvykle, zastřelit ještě před výslechem.

Michael Kroh na facebooku:

Svět mohou dát dohromady pouze lidé se zkušenostmi ze studené války. Čili tak od 60 let a výše. Mladší to neumí, protože vyrůstali za nadvlády idealistické představy Fukuyamy a dalších o "konci historie" a definitivním vítězství univerzálního liberálního systému. Hodnotové preference mladších idealistů a jejich fanatické prosazování přivedly svět na práh světové války. Koneckonců i Trumpovi je už 70.

Opsáno z facebooku:

Připadám si jak v banánové republice. K 1. lednu vznikl Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí. Úřad dodnes nemá zaměstnance a nebylo ani oznámeno jeho sídlo.
Takže podle zákona Úřad existuje, v realitě však ne. A tak se prosím chová stát, který je Vás schopen sedřít z kůže, když třeba v hospodě někomu nevydáte účtenku.

Češi jsou smějící se bestie:

Teroristické centrum hybridního Chovance…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…