Miroslav Macek: Další ukázka řízení státu jako firmy, tentokrát tzv. nepřátelské převzetí

08.06.2020 8:39

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Další ukázka řízení státu jako firmy, tentokrát tzv. nepřátelské převzetí
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Připadá vám nelogické, aby vláda sebrala nejprve obcím peníze, které dle rozpočtového určení daní měly dostat a pak je začala přerozdělovat formou dotací?
Naopak, je to velmi logické, byť hanebné. Jednak jde o další ukázku řízení státu jako firmy, tentokrát tzv. nepřátelské převzetí.
A dále, dotace budou nenárokové, takže více připutují ke známým a poddajným, kteří umějí skvěle šoupat nohama, žmoulat čepici, zdravit u vrbiček a velebit Babiše. Prostě další dotace, které posílí vliv přerozdělovačů a dramaticky zvětší již tak veliký korupční prostor.
Na druhé straně vyvstává skvělý prostor pro protiúder: pokud se ohrožené obce seřadí do jednotného sevřeného a pevného šiku a nestrpí mezi sebou jakoukoliv pátou kolonu, pak se takovým soustem nenasytný Babiš lehce může zalknout. Šance je to ohromná!

***

Absolutně nechápu obavy lidí z nezaměstnanosti! Kupříkladu Michaela Marxová, bývalá ministryně práce a sociálních věcí nově nastoupí na ministerstvo zahraničí coby politická náměstkyně mající na starost podporu krajanů, rozvojovou či humanitární pomoc, podporu české vědy a výzkumu ve světě i podporu žen v diplomacii.
No neberte to!

***

Módní značka "ekologických" lahví pro mládež pod značkou Greta Thunbergová, byla na základě studii italských hygieniků zakázána. Hliníková láhev uvolňuje nadlimitní množství ftalátů, kovů jako chrom, olovo, nikl, mangan, měď a kobalt.
Jak typické!

***

Stále je vám něco nejasné? Druhá vlna přijde v létě. Druhá vlna přijde na podzim. Druhá vlna přijde v zimě.
Druhá vlna nepřijde. Virus nesnáší letní teplo. Virus má rád letní teplo. Pochází z netopýra. Pochází z luskouna. Pochází z čínské laboratoře. Pochází z americké laboratoře. Všichni na něj zemřeme. Ještě nikdo na něj nezemřel. Kdo si myslí něco jiného, je debil. Češi jsou smějící se bestie, odposlechnuto na nádraží Ostrava - Svinov: „Kdy bude u nás manifestace na protest toho zabitého černocha?“ „Taky na to čekám, potřebuji novou telku a kávovar.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…