Miroslav Macek: Kdy tomu Orbánovi konečně dojde, že EU kašle na to, co si myslí Maďaři

26.02.2016 19:00

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Kdy tomu Orbánovi konečně dojde, že EU kašle na to, co si myslí Maďaři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Mimořádné prémie v celkové výši 1,3 milionu korun loni inkasoval jeden z náměstků ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Jeho jméno ale resort navzdory zákonu tají. Odměnu ministerstvo zdůvodnilo splněním „vysoce prioritního úkolu národohospodářského významu“.

Tolik zhovadilostí v jedné zprávě! A defenestrace stále nikde!

A další defenestrační zpráva:

V novém Euru se můžete dočíst nové skutečnosti o kauze Čapího hnízda Andreje Babiše. V podstatě nikdo z námi oslovených nepochybuje, že to byl podvod, ale nedokážeme odhadnout jak to dopadne.

Ministerstvo vnitra vymyslelo pro občany, kteří mají dost času a pifku na sousedy, neboť mají větší dům, lepší auto nebo vyšší plat, novou zábavu. Oficiálně se jí říká Bezpečnostní dobrovolník. Jde, jak praví ministerstvo, o „zapojení laické veřejnosti do zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.“

"Přejete si, aby EU nařizovala povinné přestěhování lidí, kteří nejsou maďarskými občany, do Maďarska bez schválení Maďarským parlamentem?" Na takovou otázku budou moci odpovídat Maďaři v referendu, jak oznámil premiér Viktor Orbán.

Kdy tomu Orbánovi konečně dojde, že EU kašle na to, co si myslí Maďaři. Maul halten und weiter dienen!

Pavel Hasenkopf:

Zdálo se mi, že inkluze by se měla zavést i do státní správy. Na každém ministerstvu by mělo být povinné procento mentálně retardovaných úředníků, ve vládě povinné procento mentálně retardovaných ministrů, u každého soudu povinné procento mentálně retardovaných soudců ... pak jsem se probudil a uvědomil si, že tenhle nápad už dostal někdo přede mnou.

Patrik J. Buchanan:

Trump není jen kandidátem na prezidentství. Je poslem americké střední třídy. A zpráva, kterou přináší establishmentu, zní jednoznačně: Chceme se zbavit vašich postojů - a chceme se zbavit vás.

Čtenář glos E. B. mi napsal:

Zpráva ČTK:
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) považuje jakékoliv návrhy na vystoupení České republiky z Evropské unie za nesmyslné, škodlivé a nebezpečné. Členství v Unii je podle něj garancí prosperity a bezpečnosti země a potvrzením polistopadového vývoje české společnosti.

Když dám místo ČSSD KSČ, místo EU RVHP a místo listopad únor, tak musím konstatovat, že to už tady bylo. Ten slovník i ten postoj.

Přítel Z. Š. mi napsal:

„Leteckou záchranku má provozovat výhradně stát. Co na tom, že to nyní bezvadně funguje, a ačkoliv Sobotka zase účelově pindá o stabilizaci letecké záchranné služby, ta dnes pracuje naprosto stabilizovaně. Panáčci se tak zase nechali (a myslím, že z podstaty své politické orientace, či moci i rádi) zblbnout lobby vojenských a policejních šéfů a pilotů, kteří se již od dřevních dob vzniku LZS snaží o státní monopol. Vždy předkládali podklady, v kterých uváděli nesmyslná čísla, protože do nich dávali jen náklady, které souvisely přímo s výkonem záchranné činnosti, a potlačili ty údaje, které měli např. na techniku, provoz a výcvik společné s ostatními vojskovými či policejními rozpočty. Jejich činnost se tak jevila a účelově jeví jako levnější, skutečnost však logicky musí být velmi podobná těm soukromým provozovatelům, protože jak technika, tak provoz, údržba a výcvik jsou pro obě skupiny provozovatelů zejména v této době více, než srovnatelné. Kromě toho se dá očekávat velmi lukrativní státní zakázka, protože policie i vojsko bude muset vycvičit posádky a rozšířit svůj specielní strojový park i na ty oblasti, které dnes pokrývají soukromníci a to nebude levné. Předpokládám, že taková zakázka bude vypsána jako obvykle bez výběrového řízení a v tichosti. Jsem zvědav, zda náhodou Babišův Agrofert nemá s vojskem a policií nějakou dohodu - třeba o palivu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…