Miroslav Macek: Teď jen kdy se kvantita změní v kvalitu...

25.06.2020 14:47

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Teď jen kdy se kvantita změní v kvalitu...
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

ODS se pustila do řešení „morálních témat“. To je skvělé! Pak by ovšem měli mít stínové Ministerstvo pro morální záležitosti, doživotním ministrem jmenovat in memoriam Václava Havla, náměstkem Tomáše Halíka a mluvčím Jakuba Jandu, ačkoliv Miloš Vystrčil po návratu z Tchai-wanu by jistě též vynikl. Těch hlasů!

***

Podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové vznikne na krajských hygienických stanicích celkem 134 nových míst. Speciální tým bude také přímo na ministerstvu. V takzvaném pohotovostním operačním centru bude zdravotní hrozby odhalovat a monitorovat 12 lidí. Půjde o hygieniky i epidemiology, kteří pohlídají případná biologická, environmentální, chemická či radiační rizika.
O dalších pět lidí posílí ministerský odbor ochrany veřejného zdraví, zejména oddělení epidemiologie. „Věříme, že jsme schopni místa obsadit,“ uvedl ve středu před poslanci z výboru pro zdravotnictví ministr Adam Vojtěch (za ANO).
Tolik zpráva. Teď jen čekat, kdy se kvantita změní v kvalitu, neboť nabírat úředníky, zřizovat nové úřady, komise, výbory a další pašalíky, to umíme výborně. Do okamžiku, kdy se něco skutečně přihodí…

***

Petr Bošnakov:
V případě, že řediteli ČT ex soudruhovi Dvořákovi, bude odepřen bonus a bude nucen vyžít s mrzkým platem 242 000 Kč měsíčně, navrhuji celonárodní sbírku. Osobnost jeho formátu a pevných zásad by neměla živořit a finančně strádat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…