Miroslav Šlanc: Promarněná šance "chvilkařů"

15.11.2019 20:04

Pan Minář, ač sám sebe nazývá křesťanem, promarnil tu jedinečnou chvilku na to, aby lidem pověděl skrze evangelium o Boží lásce a o pokoře. Že musíme začít všichni u sebe. Jenom změna chování nás jednotlivců, skutečně ovlivní kvalitu života ve společnosti.

Miroslav Šlanc: Promarněná šance "chvilkařů"
Foto: Repro Facebook
Popisek: Mikuláš Minář před Hradem trhá Ústavu ČR

Pan Minář se diví, že je napadán, že vše dělá na politickou objednávku opozice. To se ale nemůže divit, protože je to vše až jednostranně zaměřené na Babiše, Zemana a Benešovou. A opoziční politici se chlubí, jak se těchto protestů zúčastňují a jak jsou pěkné. Ptal se někdy pan Minář obyčejných lidí, co oni by si přáli. Lidé v mém okolí by si přáli, aby se nesmyslně nevyplácely dávky na bydlení a dávky sociální. Aby stát dokázal ochránit své občany před násilníky, piráty silnic, lichváři, šmejdy, obchodníky s chudobou. Stát má řešit přeplněné domovy pro seniory. Lidé by si přáli nejezdit za zubařem desítky kilometrů, aby ač si platí celý život zdravotní pojištění, tak u zubaře zaplatili tisíce korun. Další a další situace, které komplikují lidem obyčejný život. A za ty všechny komplikace nemůže jenom Babiš se Zemanem, ale i naprosto neschopná současná opozice a předchozí vlády. Pan Minář nechce zakládat polickou stranu, protože je dost chytrý na to, aby věděl, že prorazit s novou stranou v parlamentních volbách, je velice přetěžká věc a v podstatě by se stal poraženým. Na posledních protestech roztrhal Ústavu České republiky, a jako důvod uvedl, že když ji Zeman nedodržuje (nikdy to nebylo pravomocně potvrzeno), tak on ji může klidně roztrhat. Jestli má pocit, že on je ten, kdo má náš lid vyvést ze tmy na světlo, tak ať nás vyvede. Ale kdo jiný než on jako křesťan, by měl vědět, že bez vůle a pravdy Boží to nepůjde. Trháním ústavy to nedokáže. Možná proto příště roztrhá na veřejnosti Bibli, až otevře oči a zjistí, že s ním v davu jsou lidé hříšní, bez pokání a pokory. A třeba tu Bibli i zapálí, protože žádné jiné světlo na které nás chce vyvést už nevidí. Lidé mnohdy dostanou Bohem danou situaci k tomu, aby lidem zvěstovali zprávu o sebeobětování Krista za naše hříchy. Někdy se ale může stát, že když už před tím davem stojí, upřednostňují pouze sebe na Boha zapomenou. Lidé se mají milovat a ctít se navzájem a ne nabádat k nenávisti. A to platí o nás o všech.

Miroslav Šlanc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …