Mladá Boleslav: Policie se zaměřuje na parkování na zastávkách MHD

21.01.2023 8:38 | Tisková zpráva

Policie ČR v Mladé Boleslavi se na podnět městského odboru bezpečnosti a prevence kriminality v posledních týdnech zaměřila na parkování na zastávkách MHD. K němu dochází především v severním sídlišti a na Staroměstském náměstí.

Mladá Boleslav: Policie se zaměřuje na parkování na zastávkách MHD
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zálivy zastávek autobusů se velmi často stávají pro řidiče krátkodobým i dlouhodobým parkovištěm. Odstavená vozidla v mnoha případech komplikují nejen život řidičům vozů MHD, ale i cestujícím. V prvních lednových týdnech se tak hlídky Policie ČR objevily v několika linkových autobusech městské hromadné dopravy a kontrolovaly situaci přímo za jízdy na trase několika vybraných linek.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Případné přestupky byly prozatím řešeny domluvou. Podobnou dopravní akci však Policie ČR v mladoboleslavských ulicích v nejbližší době hodlá opakovat. Řidičům, kteří zákaz nerespektují, již může hrozit nejen bloková pokuta, ale i odtah vozidla.

Stání v prostoru zastávky zakazuje zákon o silničním provozu. "Tento úsek je specifikován tím, že začíná dopravní značkou ´Zastávka autobusu´, ´Zastávka tramvaje´ nebo ´Zastávka trolejbusu´ a končí pět metrů za označníkem zastávky. Tam, kde dopravní značka není, je prostor zákazu zastavení a stání vymezen vzdáleností kratší než 30 metrů před a pět metrů za označníkem zastávky. V případě, že je zastávka vyznačena vodorovným dopravním značením, platí zákaz jen pro vyznačený prostor," cituje zákon vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality magistrátu města Mladá Boleslav Vladislav Král.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka