Monika Pilloni: Itálie je dále zaplavována imigranty z Afriky. Italové se bouří, ale vláda je ignoruje

02.04.2017 7:32

Na italském pobřeží se bude realizovat pět nových Identifikačních středisek – tzv. hotspot. Zdvojnásobí se tím tedy zařízení určená pro kontrolu zachráněných nelegálních imigrantů.

Monika Pilloni: Itálie je dále zaplavována imigranty z Afriky. Italové se bouří, ale vláda je ignoruje
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

K dnešnímu dni jsou již v provozu 4: na ostrově Lampedusa a ve městech Taranto, Trapani a Pozzallo, první s 500 místy a ostatní se 400. Ale ministerstvo vnitra bude zřizovat další střediska ve městech Messina, Palermo - Sicílie, Crotone(800 míst), Reggio Calabria a Corigliano Calabro(400 míst) - Kalábrie.

Na Sardinii to vypadá, vyhledem existující dohodě s regionem, na mobilní hotspot - moduly, které mohou být převezeny do různých přístavů, tam kam dorazí lodě.

Vzhledem ke stoupající kriminalitě a domorodé diskriminaci, občané se zřizováním těchto zařízení a jiných středisek pro nelegální přistěhovalce nesouhlasí, dokonce požadují uzavření stávajících zařízení a deportaci nelegálních imigrantů a blokování těch, kteří se do evropy chystají. I přes neustálé veřejné manifestace občanů, stát zůstává hluchým.

Uvedu konkrétní příklad, kde i přes všeobecný odpor, tak jako všude jinde, je i přesto realizace identifikačního střediska přikázána:
Okresní Koordinátorka Luciana Verdiglione a referentka NcS (My se Salvinim) Messina, se staví s občany proti realizaci tohoto střediska nařízeného starostou Accorinti.

Messina odmítá invazi. Žádný příjem, žádná integrace

Italská vláda se rozhodla zřídit na základě diktátu Evropské unie v nevyužívaných kasáren Gasparro ve městě Messina, v periferní v čtvrti Bisconte, hotspot (přistěhovalecké přijímací středisko spravované agenturou pro kontrolu hranic EU) s cílem zajistit stabilní městskou posádku - dle slov paní Verdiglione - až pro 6000 "migrantů". Jako by nebylo prokázáno , že takové experimenty jsou velmi destabilizující pro území, kde je takovéto centrum zřízeno. Z komunit, donucených " přijímat, " se stávají nedotknutelné " Africké citadely ", útočiště pro všechny druhy nezákonných činost,í uvnitř obcí i vně, ze strany okupantů (například CARA v Mineo, v provincii Catania).

V italském žebříčku, co se přijatelného života týče, se město Messina nachází mezi posledními a je oslabeno problémy nezaměstnanosti a emigrace. Městská část Bisconte je již po mnoho let v degradujícím stavu na úrovni třetího světa a kromě specifických událostí týkajících se rozvodů vody a likvidace odpadů, je nemožné vice než jak již činí se dále postarat o ubožáky z celého světa a dokonce trpět usídlení obrovské komunity nekontrolovatelných cizinců, aby se tím napomohlo - tak jak mnohé nedávné místní zprávy prokázaly - zvýšit sociální malátnost postižených oblastí.

Je to opravdu směšná náhoda, vidět realizaci hotspotu současně s přidělením ministerských finančních prostředků na sanaci předměstí dle projektu Capacity. Vypadá to jako vydírání institucí: peníze výměnou za nepříjemnosti. Ostatně, celé podobenství imigrace z Afriky je špinavý obchod s penězi.

Takže z bývalých kasáren Gasparro, které jsou po mnoho let centrem obávaných konverzních projektů užívacího práva obyvatel, se nakonec stane z dnes provizorního přijímacího střediska, dalším majetkem odebraným komunitě a bude řešit trvalou pohotovost migrantů.

Realizace hotspotu je další symbolickou ukázkou toho, jak italská politika disponuje se zdroji, zejména ekonomického rázu: ve prospěch nelegálních cizinců a na úkor italských občanů se pokračuje v politice domorodé rasové diskriminace.

Vyšlo na eurabia.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…