Nadační fond proti korupci: Podáváme trestní oznámení v souvislosti s hradeckou černou stavbou

24.09.2016 10:01

Nadační fond proti korupci podává trestní oznámení v souvislosti s jednáním společnosti CTP Invest a společnosti PSG a jejich snahou získat dodatečné stavební povolení k rozestavěné rozsáhlé černé stavbě v Hradci Králové.

Nadační fond proti korupci: Podáváme trestní oznámení v souvislosti s hradeckou černou stavbou
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Společnost CTP Invest začala stavět rozsáhlý komerční areál v Hradci Králové v prosinci roku 2014, a to v rozporu s územním rozhodnutím a bez stavebního povolení. Následné výzvy k zastavení výstavby společnost CTP Invest ignorovala a přes udělenou pokutu pokračovala ve výstavbě. Společnost v dubnu roku 2015 požádala o prodloužení územního rozhodnutí, které bylo dříve vydáno pro jinou firmu, o žádosti však nebylo rozhodnuto. Město rovněž odejmulo souhlasy udělené v roce 2007 ohledně realizace jiného projektu, který nebyl realizován. V prosinci roku 2015 zástupci města obdrželi od společnosti CTP Invest dopis, ve kterém společnost městu nabízí darování finančních prostředků ve výši 7 milionů korun a žádá o vyslovení souhlasu města s vydáním dodatečného stavebního povolení. V únoru roku 2016 zástupci města obdrželi analogickou nabídku, a to od subdodavatele uvedené společnosti. Firma PSG ve svém dopise uvádí, že by chtěla „obdržet souhlas města s rozšířením příjezdové komunikace a získat stavební povolení“ a dále informuje, že Hradci Králové v souvislosti s dokončením výstavby nabízí „investice do majetku města v souhrnné výši 15 milionů korun“.

Další dějství nastalo v srpnu 2016, kdy zástupci města obdrželi dopis od společnosti CTP Invest, v němž společnost vyčíslila škodu, která jí měla být odmítavým postupem města způsobena, na 8 milionů eur. Společnost vyzvala město k jednání o způsobu náhrady této škody. Další „kolo“ řešení celého sporu ohledně rozsáhlé černé stavby proběhne na zasedání zastupitelstva města Hradec Králové dne 27. září tohoto roku.

Nadační fond proti korupci v souvislosti s výše uvedeným podává trestní oznámení za účelem, aby policie prošetřila, zda nedošlo k trestnému činu.  

Nadační fond proti korupci je zcela nezávislou iniciativa lidí, kteří zásadně nesouhlasí s vysokou mírou korupce ve státní správě. Naším cílem je mimo jiné podpora a odhalování korupční činnosti ve veřejné správě a podpora projektů odhalujících korupci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.