Oldřich Rambousek: Demokracie by nebyla špatná, ale...

12.05.2017 9:40

Hláška z filmu režiséra Trošky "Slunce, seno a pár facek": "Promiň, soudružko, promiň. Coooožéééé???? Já ti dám soudružku, tady máš přes držku."

Oldřich Rambousek: Demokracie by nebyla špatná, ale...
Foto: Radek Kraus
Popisek: Režisér Zdeněk Troška

Tato hláška do jisté míry koresponduje se současným děním v České politické odpadní stoce. Je však škoda, že Český občan nebafne pod krkem naškrobeného papaláše Sobotku, Babiše, Kalouska, Němcovou, Filipa, Chovance, Laudáta, Šincla, Bělobrádka, Černochovou a další způsobem, jako to udělala Helenka Růžičková v roli Škopkové, když dala přes držku moc aktivnímu soudruhovi, který ji strhl halenku a sáhl na kozy.
 
Možná se tomu nyní smějete, ale vzato kolem a kolem, tak by měla jít s odpuštěním do pr... kompletně celá politická reprezentace, krom několika málo vyjímek a to ze všech partají. Všechny totiž stojí za hov... bez rozdílu.
 
Když jsem sledoval dění v poslanecké sněmovně, která řešila Babiše a vše kolem něho, tak to bylo už k pláči. Ta ostuda ve světě! Není vám hanba, dámy a páni politici? Nestydíte se už? Co si chcete dokázat? Babiš není lepší a ani horší než vy všichni dokola, co jste jak prasata natlačení u plného koryta. Když se tak strefujete do Babiše-kdypak pan Sobotka objasní kauzu OKD a okradení národa o desítky miliard, kdypak soc. dem objasní takzvanou sanaci bank a její skutečné pozadí? Kdy ODS objasní vykradení republiky v kuponové privatizaci? Kdy ODS objasní své černé konto ve Švýcarsku za předsednictví Vaška Klausovic? Kdy Kalousek po pravdě vysvětlí kauzu modernizace tanků T 72, pistole, padáky atd. Kdy lidovci vyjasní kauzu Parkanová a letadla Casa? Takto by se skutečně dalo pokračovat velmi dlouho, ale má to smysl? Vždyť jste všichni stejní! Jeden krade zleva, druhý zprava a Babiš jde středem. To se nebojíte oprávněného hněvu lidí? On jednou ten pohár trpělivosti přeteče a lidé se skutečně naserou a pověsí vás na nejbližších stromech.

Do celého problému jste vy zbabělci zatáhli i prezidenta a ten vám to má soudcovat? Proč přenášíte svou odpovědnost na jiné? Už nevíte kudy kam co? Myslím, že se z toho všeho dělá zbytečně velký problém. Myslím, že nejsprávnější by bylo zavřít Sobotku, Babiše, Kalouska, Němcovou-no prostě veškerou tu pakáž, co je podezřelá z čehokoliv do basy a nechat je zavřené do vyšetření případu. Oni by v base změkli. Dále rozpustit všechny politické subjekty, jimž bude prokázána jakákoliv majetková trestná činnost a činnost vedoucí k poškozování zájmů národa. Tím se vytvoří prostor pro nové alternativy a staré, zaprodané a zkorumpované struktury opustí politické kolbiště. 

Víte-demokracie by nebyla špatná, ale s lidmi kteří jsou nyní v politice prostě dělat nejde a s kapitalismem jakožto ekonomickým systémem už vůbec ne. Aby fungovala jakási demokracie, tak je nutný vyvážený systém na principu duality mezi kapitalismem a socialismem. Protiváha je prostě nutností a dodržování vyváženosti ještě větší. Pakliže toto není, tak se dějí věci, které se dějí a doplácí na to prostí občané. Není možné aby si ekonomický systém určoval pravidla hry na politickém poli sám a bez protiváhy. Není možné, aby ekonomický systém prostřednictvím politických nájemných loutek ovládal celou zemi a národ-to je totiž diktatura a tu v naší zemi máme. Možná si to ani neuvědomujete, ale je to tak. Přemýšlejte.
 
Pane Sobotko, pane Babiši, pane Kalousku, paní moralistko Černochová-dokud to nejposlednější dítě nebude mít stejnou zdravotní péči jako prezident nebo vy, tak nemáte žádné morální právo dostávat a brát hlasy voličů. Dokud poslední babička nebude mít z důchodu na léky, aniž by na druhé straně strádaly hlady, tak nemáte žádné morální a natož lidské právo si z našich daní zvyšovat bez našeho svolení své platy. Dokud budou existovat bezdomovci, tak nemáte vy-politická špíno žádné morální právo dostávat služební byty. To je demokracie víte???
 
Takže mazejte bleskem do lavic-konec divadla a makat. A pro národ-jasný? Jestli ne-tak krumpáč a lopatu a hybaj do kamenolomu. 
 
Už vás mám skutečně PLNÝ ZUBY.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.