Otázka týdne z VZP

07.12.2015 10:29

Plánujeme jet lyžovat na ledovec do rakouských nebo švýcarských Alp a chtěli bychom cestovní pojištění, které bude krýt nejen případný úraz, ale pokud možno všechno, včetně krádeže lyží ze střešního boxu. Budeme mít jako pojištěnci VZP nějakou slevu?

Otázka týdne z VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

U naší dceřiné společnosti Pojišťovny VZP, a. s., která poskytuje komerční pojištění, budete mít na cestovní pojištění jako pojištěnci VZP samozřejmě slevu, a to ve výši 10 %. Pokud jste ale zároveň studenti nebo členové Klubu pevného zdraví a přijdete smlouvu uzavřít osobně na PVZP nebo do VZP ČR, máte nárok na slevu 30 %.

V rámci cestovního pojištění si můžete sjednat jednotlivě pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění osobních věcí, pojištění odpovědnosti, pojištění stornovacích poplatků, pojištění pro případ hospitalizace, pojištění cestovních dokladů i pojištění zásahu horské záchranné služby. PVZP ale nabízí i výhodné základní balíčky, od nejjednoduššího MINI (jen léčebné výlohy a odpovědnost) přes OPTIMAL (navíc pojištění úrazu, osobních věcí) po ELITE (navíc pojištění hospitalizace).

Oba komfortnější základní balíčky můžete dál doplnit – pokud chcete co nejširší krytí případných problémů na horách, bude nejlepší sjednat si tematický balíček pojištění NA ZIMU. Ten obsahuje připojištění cestovních dokladů, úrazové připojištění PLUS (tj. s navýšením limitu pojistného plnění), odpovědnosti PLUS (s navýšením limitu pojistného plnění), zimních sportů ve snowparku (těch sportů, u nichž není nutné připojištění), zapůjčení sportovního vybavení, pojištění zimního sportovního vybavení (např. zmiňované odcizení lyží ze střešního boxu auta) a zásahu horské záchranné služby. Tematický balíček NA ZIMU přijde jen na 17 Kč pro dospělou osobu do Evropy na den.

Pozor jen na to, co na horách hodláte provozovat. Existují totiž činnosti a sporty, u nichž je nutné připojištění, některé jsou dokonce nepojistitelné. Lyžování po vyznačených trasách, sjezdové lyžování, běh na lyžích, jízda na snowbordu a skibobu patří mezi sporty bez nutnosti připojištění. Mezi sporty nebezpečné, na které je třeba se připojistit, je řazena například jízda na U rampě, sněžném skútru, monoski. Akrobatické lyžování se skoky, rychlostní lyžování a další už patří mezi sporty extrémní. Raději se předem informujte o nutnosti připojištění přesně podle toho, co hodláte na horách podnikat.

Jestliže jedete do ciziny svým automobilem, jak vyplývá z dotazu, měli byste si sjednat i tematický balíček AUTO. Prostřednictvím společnosti AXA Assistance získáte asistenční služby v případě nepojízdnosti vozidla způsobené chybou řidiče (vybitá autobaterie, defekt pneumatiky, ztráta klíčů od vozidla, zabouchnutí klíčů ve vozidle nebo vyčerpání či záměna paliva) nebo poruchou pojištěného vozidla; pojištění se ale nevztahuje na situaci, kdy je vozidlo nepojízdné v důsledku nehody.

Podrobné informace získáte na webu www.pvzp.cz nebo na mailu info@pvzp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…