Pavel Hnilička: Odvolání Petra Hlaváčka z ředitelské pozice je velkou chybou

21.09.2016 20:36

Reakce na odvolání Petra Hlaváčka z IPR Praha:

Pavel Hnilička: Odvolání Petra Hlaváčka z ředitelské pozice je velkou chybou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Odvolání Petra Hlaváčka z pozice ředitele IPR je velkou chybou. Na tomto základě podalo výpověď zhruba 15 lidí z kanceláře Metropolitního plánu. Jestliže se vytýkalo zpoždění při zpracování plánu, měl se tým posílit a ne takto hrubě rozstřílet.

To nepřinese nic dobrého. Přes léto jsem byl členem recenzní skupiny, která od rady dostala úkol prověřit stav příprav. Zjistili jsme, že přípravou nebyl porušen žádný zákon, jak mnozí tvrdili. Napsali jsme, že plán je zpracován na vysoké odborné úrovni. Jako komise jsme doporučili některá zlepšení, které bylo možné dopracovat a následně pustit plán do veřejného projednání.

Petr Hlaváček je slušný a čestný člověk, což dnes není bohužel samozřejmostí. Je schopný vyjednavač a umí hledat kompromisy, které jsou v plánování nevyhnutelné. Na odborné úrovni se těší důvěře, jak se nedávno ukázalo peticí na jeho podporu. O tyto skvělé vlastnosti nyní Praha přichází. Veřejná služba je řehole za malý plat a město by si mělo vážit lidí, kteří se dobrovolně dají do služeb města s čestnými úmysly. Mám velkou obavu o celou instituci IPR, která přitáhla za poslední roky skvělé lidi. Ti nyní budou odcházet. To je chyba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

8:22 Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

Leckdo leckde by si možná chtěl zaparafrázovat s okřídlenou hláškou z filmu: „Tak co zas máte Kelišo…