Petice: Chceme zachovat program ČT3 a omezit kriminální obsah v České televizi

10.12.2022 12:21 | Komentář

Žádáme zachování pamětnického a rodinného kanálu ČT3 České televize.

Petice: Chceme zachovat program ČT3 a omezit kriminální obsah v České televizi
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Tento program má jistě své místo, protože programů poskytujících rodinný nenásilný obsahu pro celou rodinu je v České republice obecně nedostatek. Programů, kde se vraždí dnes a denně jsou v ČR desítky. Programy vhodné pro nás, komu se hnusí dívat se, jak se lidé vraždí, jsou v ČR prakticky jen dva ČT3 a CS Film. Trochu nepoměr, což?

Dále žádáme razantní omezení kriminálního obsahu v České televizi. Česká televize je tu proto, aby se věnovala přednostně takovým pořadům a žánrům, na které není v privátních televizích prostor. Což pořady založené na fyzické likvidaci člověka rozhodně nejsou - těm se primárně věnují desítky stanic.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Jsme ochotni platit veřejnoprávní Českou televizi, pokud bude vysílat a produkovat rodinné filmy, zábavné pořady, populárně naučné, nebo například dokumenty o životě Karla Gotta, Jana Wericha a podobně.

Zásadně ale odmítáme platit televizi, kde se pravidelně objevuje vražda 3x během jediného večera. To rozhodně není normální, spíš případ pro psychiatra. Současné vedení prostě zneužívá povinného placení veřejnoprávních poplatků pro soukromou výrobu kriminálního obsahu.

Žádáme tímto zřizovatele České televize, Poslaneckou sněmovnu ČR, aby provedla takový zásah, aby nebylo možné zneužívat veřejnoprávních poplatků k výrobě pořadů založených na fyzické likvidaci člověka. Obsahu, kterému se věnují desítky dalších televizních stanic.

ČT tu není proto, aby s TV Nova soutěžila o počet mrtvol.

ČT tu je proto, aby se na obrazovce objevily i pořady, které by se tam bez ní neobjevily.

Tomáš Malý

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…