Petice: Odmítáme název Czechia pro Českou republiku

15.04.2016 19:21

Dle zpravodajství aktuálního ku dni vystavení této petice čteme, že ministr zahraničí Lubomír Zaorálek prosadí jednoslovné označení „Czechia” jako oficiální název vedený u Organizace spojených národů. Ve shodě s jinými ústavními činiteli vyslovuje záměr tento tvar propagovat v zahraničí.

Petice: Odmítáme název Czechia pro Českou republiku
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Odmítáme používání názvu „Czechia” pro Českou republiku a přejeme si zachování široce užívaného označení „(the) Czech Republic”. Fakt, že preferujeme současně používaný název, chceme nasbíráním podpisů pod touto peticí sdělit ústavním činitelům, kteří mají kompetenci úpravu na Czechia ovlivnit.

Druhý bod naší výzvy se vztahuje ke kompetenci politiků rozhodovat o této změně. Považujeme za adekvátní, v případě úmyslu de facto přejmenovat náš stát, uspořádat celostátní referendum, ve kterém mohou vyslovit svůj názor občané. Není akceptovatelné, aby o tomto tématu rozhodovali politici takřka nezávisle na vůli obyvatel České republiky.

Pokud se shledáme s dostatečným zájmem veřejnosti, uvažujme o zdolání hranice 250 000 podpisů nutných k vyvolání celostátního referenda.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla