Petice za obnovu jižního vchodu OC Krakov

25.01.2020 22:17

Vážení spoluobčané, pokud i Vám vadí uzavření jižního vchodu do OC Krakov pro veřejnost, čtěte dál.

Petice za obnovu jižního vchodu OC Krakov
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Významné omezení návštěvnického komfortu tímto uživatelsky nelogickým, zbytečným a komerčně zcela nesmyslným opatřením zajisté netřeba podrobně rozvádět.

Elektronická korespondence posledních dnů s vedením OC Krakov na téma „obnovení funkčnosti jižního vchodu“ prokázala, že toto vedení se domnívá, že dokončením naplánovaných stavebních úprav v OC Krakov a jejich „řádným“ zkolaudováním dne 20. 6. 2019 jižní vchod do budovy OC zanikl „legálně“, neboť se tak z hlediska svých podnikatelských zájmů rozhodlo učinit.

Poněvadž organizační výbor dospěl k závěru, že kolaudační rozhodnutí z 19.6. 2019 bylo vydáno v rozporu s příslušným stavebním povolením, které povoluje pouze „oddělení obchodní pasáže od vedlejší nové obchodní jednotky“, nikoliv však její zrušení, jak si vedení OC Krakov příslušnou část stavebního povolení č.j. MCP8 030636 stavebního úřadu pro Prahu 8 ze 4. 2. 2019 mylně vykládá, a poněvadž vedení OC Krakov na pokus o smír ze 14. 1. 2020 reagovalo záporně a funkčnost jižnímu vchodu pro veřejnost vrátit nehodlá, zamýšlíme podat u příslušného soudu správní žalobu na neplatnost vydaného kolaudačního souhlasu. Tato žaloba bude mít tím větší naději na úspěch, čím více "poškozených" se přihlásí k účastnictví v tomto sporu.

Toto účastnictví v nadcházejícím sporu pro účastníka samo o sobě spolu nenese žádné náklady či povinnosti, předpokládá pouze jeho ochotu reagovat na výzvu soudu v dané lhůtě, aby skutečnost svého uvedení v žalobě jako účastník osvědčil, nic víc. (viz §34 odst.(2) zák. 150/2012 Sb.) Počet účastníků v řízení pak soudu slouží zejména pro zjištění míry společenské závadnosti s napadeným rozhodnutím správního orgánu spojené. V případě většího počtu účastníků řízení pak soud jedná prostřednictvím zvoleného zástupce, do kteréžto role je níže podepsaný ochoten bez nároku na honorář vstoupit.

Pokud jde o náklady sporu, předpokládáme výpočet 4% soudního poplatku z minimální paušální hodnoty sporu 15 000 korun, tedy poplatek ve výši 600 korun , který se budeme snažit financovat sponzorsky, tedy oslovením hlavních komerčně zainteresovaných subjektů (Billa, DM, Uzenářství Křeček, Delmart, atd.), v ideálním případě obecně získáním právně nákladové spolupráce resp. záštity nejvhodnějšího z nich. Nepodaří-li se zajistit sponzorské financování, předložíme přihlášeným účastníkům návrh na případnou konkrétní finanční participaci a formu žaloby před jejím podáním, tj. až bude znám počet účastníků. Zakládání spolku jako řádnou právní formu občanské iniciativy podle OZ nevidíme za daných okolností jako vhodnou.

Chcete-li proto svým účastenstvím v nadcházejícím sporu v uvedeném smyslu podpořit tuto občanskou iniciativu, vyplňte, prosím, své jméno a příjmení, e-mail, v Poznámce udejte svou adresu a odešlete svůj "podpis" této petice nejpozěji 29. 2. 2020. Poněvadž v tomto případě nejde o faktickou "petici", využíván je pouze příhodný mechanismus této platformy, je možné v Poznámce uvádět více zájemců o účastenství najednou, včetně však soudem požadovaných informací, tj. včetně adresy a e-mailového kontaktu.

Mechanismus této petiční platformy funguje tak, že signatáři je vzápětí odeslán mail, v němž je žádán, aby svůj podpis v této petici potvrdil. Pozor však, test funkčnosti prokázal, že potvrzovací mail je sice odeslán, ale pokud používáte Outlook, tato zpráva se zobrazí ve složce "Newsletters", a nikoliv v obvyklé "došlé poště", což může pozornosti uniknout. Po eventuálním odeslání Vašeho "podpisu" proto buď sledujte obsah "Newsletters" nebo server petice.com označte ve Vašem poštovním programu za povolené, což bude platit zejména pro uživatele ostatních poštovních programů.

S ohledem na 1letou promlčecí lhůtu, v rámci níž je nutné „řízení o zrušení opatření obecné povahy nebo jeho části“ dle §101a zák.150/2012 Sb. zahájit, předpokládáme, že platnost této výzvy do 29. 2. 2020 danému účelu postačí. Po ukončení platnosti této Výzvy Vás o dalším kroku budeme informovat na Vaše odesílací mailové adresy.

Za organizační výbor:
Ing. Václav Petráček

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…