Robert Troška: Je KDU-ČSL ještě křesťanská? Po vyjádření ministra Hermana a europoslance Svobody stěží

09.01.2017 15:48

Pokud si poslechneme nebo přečteme poslední vyjádření některých čelných představitelů KDU-ČSL, jmenovitě ministra Daniela Hermana nebo europoslance Pavla Svobody, vyvstává základní otázka, jaké hodnoty hájí dnešní vedení KDU-ČSL?

Robert Troška: Je KDU-ČSL ještě křesťanská? Po vyjádření ministra Hermana a europoslance Svobody stěží
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Podobně jako v jiných zavedených stranách i v KDU-ČSL začínají vládnout elity vzdálené problémům a starostem běžných lidí, elity, jejichž ideály jsou nadřazeny zdravému rozumu a přirozenému chápání dějů ve společnosti, elity, jejichž zaslepenost se v současnosti dostává do tvrdého střetu s realitou, elity které o co více v praxi nefungují jejich pomatené pseudohumanistické ideály, o to více a s větší razancí a úporností se snaží své „ideály“ neustále vnucovat druhým i za cenu manipulací a názorových dehonestací názorových oponentů.

Klasickým příkladem jsou poslední vyjádření europoslance Pavla Svobody a ministra Daniela Hermana.

Europoslanec Pavel Svoboda

Pan europoslanec Svoboda se stačil „proslavit“ již na začátku migrační krize, kdy v reakci na proud statisíců nelegálních migrantů a odmítnutí jejich přijetí v ČR českou veřejností reagoval slovy o velké ostudě České republiky a o nutné solidaritě, kterou máme povinnost projevit. Kam by tato „solidarita“ vedla a jaké by měla důsledky pro bezpečnost našich občanů, vidíme dnes a denně dokonce i z televizních obrazovek. Pan europoslanec Svoboda je velice oblíbeným hostem Katolického týdeníku, jehož šéfredaktorkou je kovaná neomarxistka, která zakázala v létě minulého roku rozhovor s kardinálem Dukou jenom proto, že kardinál Duka si dovolil říci pravdu o postupně zvyšujících se nárocích muslimské (zatím) menšiny a problémech z nich vyplývajících pro většinovou společnost.

Poslední vyjádření europoslance Svobody se týkalo odpovědi na dotaz vesnického faráře (odkaz na celý rozhovor je ZDE), ve kterém se pan farář ptal na genocidu Asada a jeho armády, o které europoslanec Svoboda píše v Katolickém týdeníku, jak je možné, že aleppští křesťané mohou konečně slavit vánoční svátky v katedrále sv. Eliáše v Aleppu poničené nikoliv Asadovou armádou nebo ruskými vojáky, ale tzv. ‚velmi umírněnými rebely‘?

A jaká byla odpověď pana europoslance?

„Pokud by šlo jen o křesťany, tak těm se relativně dařilo dobře. Jsou-li našimi bližními i nekřesťané, pak je to jednoznačné: Asad provádí genocidu na vlastním obyvatelstvu..........“

Takže si rozklíčujme odpověď pana europoslance sedícího v různých výborech Evropského parlamentu, co míní pojmem „vlastní obyvatelstvo“. Jen upozorňuji, že nejsem na rozdíl od pana europoslance žádným expertem na Sýrii, ale toto jsou základní fakta. V Sýrii jsou 3 skupiny obyvatel:

Asada podporují muslimské sekty včetně Asadových Alávitů tvořící 16% a křesťané (10%).Zbytek tvoří sunitští muslimové (74%), kde se to islamistickými skupinami od Al-Kajdy až po An Nusrá jen hemží a toužící vybudovat islámskou formu zřízení zahrnující šaríju s dalšími „vymoženosti“ islámské společnosti.

Takže panu europoslanci záleží úplně stejně na sunitských muslimech, kteří chtějí v Sýrii zavést islámské právo jako na křesťanech!

Panu europoslanci je jedno, za jakých často nelidských podmínek se daří přežívat po staletí utiskované křesťanské menšině pod terorem a násilím muslimské většiny, v jeho pojetí jsou muslimové na roveň křesťanům, a sunitským muslimům se má vlastně přednostně pomáhat. Takže až jednou začnou muslimové v některém z evropských států násilně bojovat za vytvoření např. belgického chalífátu a původní obyvatelstvo se začne bránit a belgičtí muslimové začnou mít ztráty na životech větší než původní obyvatelstvo, tak jim také bude Brusel přednostně pomáhat? To jsou totiž důsledky multikulturalistického vidění světa pana europoslance Svobody.

Ministr kultury Daniel Herman

Dalším přesvědčeným multikulturalistou ve vedení KDU-ČSL je ministr kultury Daniel Herman. Ten již ani své multikulturalistické cítění neschovává, mluví o jednotě v mnohosti, používá vzletná slova o rozkvetlé bohaté zahradě (koho nám to jen připomíná?), smíšeném lesu ne monokultura. (Všimněte si té „geniální asociace“ pana ministra: různé kultury = smíšený les!) A argumentuje Evropou složenou z mnoha etnik a kultur. Zde si povšimněme té účelové manipulace, Evropa samozřejmě byla vždy složena z různých kultur, ano byla, ale kompatibilních, ale že ještě před 30 lety se zde v Evropě nevyskytovaly v tak hojné míře neadaptibilní kultury, které kulturu původních obyvatel nenávidí a chtějí ji vytlačit i za cenu násilí, to již pan ministr taktně přechází.

A pak již následuje zlatý hřeb pana ministra Hermana:

Uprchlíci prolomí naše brány a vezmou si, co chtějí. Raději sem některé vezměme, stejně je potřebujem.“

V tomto případě již žádného komentáře netřeba. A aby toho nebylo málo, pan ministr Herman je dnes jedním z horkých kandidátů na post předsedy či místopředsedy KDU-ČSL na nejbližším sjezdu strany. Již dnes je lídrem pražských lidovců, jako jediní jsou v Praze v koalici se Zelenými, což také o lecčems napovídá.

Oba dva lídři KDU-ČSL nejsou ve svých názorech rozhodně osamocení, stačí se podívat na některé vyjádření čelných představitelů KDU-ČSL nebo jejich poděkování aktivistům z neziskovek za podporu převážně muslimských migrantů na podzim 2015.

Pro férovost je třeba přiznat, že v KDU-ČSL jsou světlé výjimky jako je pan poslanec Benešík nebo senátor Čunek, kteří si zachovávají zdravý rozum a úsudek. Jenže těch je bohužel ve vedení současné KDU-ČSL hodně málo. Bude záležet na členské základně na příštím sjezdu KDU-ČSL, zda budou mít hlavně moravští delegáti odvahu postavit se sílícímu multikulturalismu vanoucího z Prahy.

A nezapomínejme ještě na jednu maličkost, KDU-ČSL prosazovalo ve svém volebním programu zavedení registračních pokladen, takže jediný rozdíl mezi Babišovým hnutím a KDU-ČSL byl v samotné formě, zatímco Babiš chtěl elektronickou formu, lidovci měli v programu klasické registrační pokladny.

Příští směřování lidovců

Zajímavé bude také příští možné spojení KDU-ČSL s hnutím Starostové a nezávislí, pokud ano, těším se čím přispěje proimigrační europoslanec Polčák svými názory s ministrem Hermanem. A těším se na ty billboardy s usměvavými tvářemi pana ministra Hermana spolu s panem Polčákem a europoslancem Svobodou.

A i název nového takto vzniklého uskupení by mohl být in, navrhuji MKL_STAN -multikuturalistická strana lidová-starostové a nezávislí, aby ta „rozmanitost a různorodost“ po níž prahne pan ministr Herman, byla splněna do puntíku.

A za dalších 10 let pod vedením budoucího možného předsedy Hermana již možná ta vysněná „bohatá zahrada rozkvete“ a na billboardu MKL_STAN se bude kromě výše uvedených usmívat i muslim Alrawi se sloganem:

„Ať si křesťan, muslim nebo ateista, od problémů zachrání tě multikulti aktivista!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…