Růžena Chrasteková: Když se kdejaký hlupák ze zahraničí vměšuje do vnitřních záležitostí naší země

07.06.2020 7:33

Nikdo určitě nepochybuje o tom, že řádně, svobodně a demokraticky zvoleni poslanci Parlamentu našeho státu jsou svéprávní, kompetentní a svobodní lidé (byť někteří někdy tak nevypadají a nejednají, ale to je jen a jen naše záležitost), které si občané, voliči zvolili jako své zástupce a zákonodárce při řízení a spravování věcí veřejných pro blaho a prosperitu naší země, jejích občanů, nás všech.

Růžena Chrasteková: Když se kdejaký hlupák ze zahraničí vměšuje do vnitřních záležitostí naší země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU před budovou Strakovy akademie

Byť jsme, jako stát, člen Evropské unie, přesto jsme ještě pořád státem suverénním, svébytným a své věci veřejné si skrzevá svoji vládu, vzešlou opět ze svobodných, demokratických a řádných voleb, spravujeme a rozhodujeme o nich sami, pod kontrolou Sněmovny Parlamentu ČR.

Je sice pravda, že se občas snaží ta EU, především ústy Merkelové z postnacistického Německa, které je vlastně takovým neoficiálním šéfem tohoto spolku, do kterého jsme za velmi nevýhodných podmínek vstoupili (Teličkovi, který ty podmínky vyjednal, to beztak náš národ nikdy neodpustí), naši suverenitu a svébytnost hodně osekat, sebrat nám ji, ale ještě se to postnacistickému Německu a Francii nepovedlo, naštěstí.

Jinak ale zcela zřejmě smýšlejí nějací, sice bezvýznamní a nic neznamenající, ale různými, jimi samotnými vymyšlenými a honosícími se tituly, chlápci v nějakých profesních sdruženích, zájmových spolků, byť mezinárodních. Tihle nýmandi v podstatě, kteří nejsou ani politici, ani nějací superšéfové ničeho hmatatelně prospěšného pro nikoho, kromě snad jedné zájmové skupiny lidí, profese, a i to je sporné, protože né každý, kdo v médiích působí, pracuje, angažuje se, je zákonitě a nevyhnutně členem jejich spolků, si nějakým záhadným způsobem falešně a neoprávněně osobují právo mistrovat naše politiky, poslance Parlamentu Sněmovny České republiky.

Dokonce, světe div se, jim posílají, NAŠIM poslancům, výhružný až dopis, takový peskovací, vyčítací, se směšně drzým, arogantním závěrem, že jsou znepokojeni jejich volbou a budou nadále sledovat (sic!) stav svobody tisku u nás. Až tak! To vše v souvislosti s doplňující volbou nových členů NAŠÍ Rady pro rozhlasové a televizní vysílání https://www.parlamentnilisty.cz/…/Vyhruzny-dopis-poslancum-…

Takže NAŠI, svobodně a demokraticky zvolení poslanci svobodně a demokraticky zvolili, v souladu s platnými NAŠIMI zákony někoho někam, ale nějakým čičmundům bezvýznamným ze zahraničí (nutno podotknout, že se k nim pěkně po vlastizrádcovsku přidal i jakýsi Adam Černý, předseda českého Syndikátu novinářů), se to nelíbí a rozhodli se poslat NAŠIM poslancům vytýkací dopis. Je už marginální, že je v něm pár pitomých až lží, nepravd, výčitek, že nezvolili jimi zřejmě oblíbeného člověka, prostě si dovolili, bez jakéhokoliv politického mandátu, o elementární lidské slušnosti nemluvě, peskovat a mistrovat NAŠE poslance za to, jak volili.

Tak tohle je setsakra zvrácená demokracie, navíc ještě ze zahraničí nám vnucována.

Je zcela na místě je, tyhle různé "Pod dopisem jsou podepsáni tři evropští mediální hlavouni: Lutz Kinkel, generální ředitel již zméněného ECPMF (česky Evropského centra pro svobodu tisku a médií), Mogens Blicher Bjerregard, předseda Evropské federace novinářů, a Scott Griffen, zástupce ředitele Mezinárodního tiskového institutu. Trojici doplňuje Adam Černý, předseda českého Syndikátu novinářů", poslat co nejkratší cetou do Pihele a důrazně jim oznámit, že NAŠE poslance a jejich svobodu volby v NAŠEM Parlamentu můžou akurát tak ... srdečně pozdravit. Nic víc a nic méně.

Ať se tito hlavouni novinářů a presstitutů starají o to, aby jejich profesní členové psali alespoň zhruba pravdu, aby nezkreslovali informace, nemanipulovali s veřejností, kdekoliv, třeba i tady u nás. Ale ať se nemontují, nezasahují neoprávněně, nekompetentně a bez jakéhokoliv mandátu, drze a arogantně, do našich vnitřních záležitostí. Nic jim do toho není a ten svůj dopis si mohou vetknout za tralaláček, pazdráti ničemní, bezvýznamní.

P.S. Co nám, NAŠIM poslancům a jejich volbě v záležitosti klecového chovu slepic, přístě napíše třeba nějaká Mezinárodní asociace, spolek chovu a chovatelů slepic (jestli teda nějaká/ý existuje), raději ani nedomýslet ... Však PUS - Pirátská udavačská strana, pokud nebude hlasováno podle jejich přání, to už nějak zařídí, zase udá někam někomu NAŠE poslance, že špatně hlasovali.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla