Růžena Chrasteková: Nevymáchaná ústa politiků i radních, stoka, která nevadí?

12.07.2019 9:59

Pozoruje-li běžný, řadový občan, co všechno a hlavně jakým způsobem, rétorikou, sdělují veřejnosti své názory, jak hodnotí někteří politici, ale i různí bývalí, neúspěšní politici a státní úředníci, své kolegy, ale i nejvyšší státní činitele, jímá ho hrůza a silné znechucení až odpor.

Růžena Chrasteková: Nevymáchaná ústa politiků i radních, stoka, která nevadí?
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

U různých bývalých politických turistů, kteří sice zastávali semo - tamo i vysoké úřednické posty, i kandidovali (neúspěšně) do sněmovních křesel, ale do těch nejvyšších pater politiky se stejně, i přes svoje zákulisní boje, spočívající v podrazech a podlých hrátkách, nedostali, je tak trošku pochopitelnější z lidského hlediska, že v tom pokračují, protože je v nich nahromaděná koncentrovaná zloba z v podstatě neúspěchu.

Zářným příkladem tohoto druhu člověka se silně nevymáchanými ústy, je radní ČT Zdeněk Šarapatka, který už vskutku překročil ve svých slovních výronech veškeré hranice slušnosti, normálnosti, lidské morálky, který svými fantasmagorickými prohlášeními do puntíku naplňuje hrubé porušení některých ustanovení trestního zákona. Především ta o šíření poplašných zpráv, o pomluvě, podněcování k nenávisti. https://www.parlamentnilisty.cz/…/Radni-CT-Sarapatka-zcela-…

Tento jeho nechutný, v podstatě už až v poslední době nepochopitelný "boj" je ale jenom potvrzením toho, že je to člověk nečestný a neštítící se žádných podlostí. Ostatně, jeho profesní životopis mluví za vše -

Vnímající občan ale nestačí žasnout nad politickým amatérstvím, nevyzrálostí osobnosti, neslušností a podivnou asertivitou ministryně, která o svém úřadujícím ještě kolegovi veřejně pronáší neuvěřitelné zhůvěřilosti a až pomluvy. To vše agresivně familiárním, mentorským tónem, který je o to stupidnější, o co je tato o téměř generaci mladší a nekonečně nezkušenější politička. https://www.parlamentnilisty.cz/…/Kauza-Stanek-Tonda-pije-M…

Jájizmus a agresívní kritika premiéra a vůbec koaličního partnera ve vládě, kterou předvádí tím zmiňovaným asertivním způsobem ministryně Maláčová, je přemýšlející veřejností vnímána jako nevychovanost, spratkovitá drzost a v tomto posledním případě jako až sprostá nekolegiálnost (... asi posilněn alkoholem...), (... že se Tonda Staněk pochlapí, přestane plakat a jako dospělý člověk odejde z křesla, které mu nepatří.).

Rozdávačná (vždyť ze státního, coby ne!) Maláčová, která manipuluje veřejnost, dezinformuje ji (Pokud bychom měli z vlády odejít ... Může to být kvůli programovým střetům, kvůli pokusům šetřit na nejchudších, kvůli podlézáním bankám, flirtováním s extremisty, kvůli premiérovým kauzám ...), by měla spíše začít šetřit a nerozdávat miliardy politickým neziskovkám, církevním spolkům navíc k tomu, co už nespravedlivě dostávají. A ne neustále vydírat, nepravdivě informovat veřejnost, jak stát, potažmo ministryně financí "šetří na nejchudších". Měla by si zjistit, jak a kde ty jí rozdávané miliardy končí, v čích rukách, na jakých kontech. Ti nejchudší to rozhodně nejsou. A to se na sociální politiku sype ze státní kasy čím dál, tím víc, proti minulému roku letos o 18 miliard víc. Jenom s tím umět účelně hospodařit, což ona evidentně neumí.

A komu patří nebo nepatří křeslo ministra, o tom už vůbec nějaká nezkušená, předtím úřednice, nemá co rozhodovat.

Sociální demokracie a její ministři ve vládě je jedno obrovské neštěstí. Výjimkou je snad jenom ten ministr kultury, který ale za svoje slušné plnění si svých povinností dostal ťafku, je dehonestován a odepisován právě svými stranickými kolegy ve vládě. A to že hodně hnusným, nechutným způsobem. Asi některým z nich šlápl pořádně na to pověstné kuří oko a začal vrtat v něčem, v čem neměl, jelikož se to může těch některých silně dotknout a mohou na povrch vyplavat věci ...?

Někteří frustrovaní jedinci začnou tyhle "elity" napodobovat, pokoušejí se je ještě přebít ve sprostotách, lžích a podněcování k nenávisti vůči jinak politicky smýšlejícím a z veřejného prostoru na sociálních sítích se takto stává ta žumpa.

Proti některým je to ale dovoleno až žádoucí, jak to vypadá, proti jiným už je to zřejmě trestné.

Je vulgární rapper, vyzývající dav demonstrantů k "dělání bordelu", něco víc jak prezident, premiér, korupci odhalující ministr? 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla