Sdružení českých taxikářů: V Brně začal jezdit Uber, společnost ani město si s platným soudním zákazem hlavu neláme

01.10.2020 14:37

Po brněnských ulicích budou znovu jezdit auta taxislužby Uber. Společnost se do města vrátí na konci července. Její rozhodnutí ve čtvrtek potvrdili zástupci města.

Sdružení českých taxikářů: V Brně začal jezdit Uber, společnost ani město si s platným soudním zákazem hlavu neláme
Foto: Sdružení českých taxikářů
Popisek: Sdružení českých taxikářů_logo

„V posledních týdnech jsme jednali se zástupci společnosti Uber, na základě kterých se firma rozhodla vrátit se svými službami do Brna. Tento krok je důsledkem změny zákona, která ji umožňuje legálně provozovat činnost,“ uvedl brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl. (Brněnskýdeník.cz z 23. 7. 2020)

Představitelé města o návratu služby vyjednávali několik posledních týdnů. „Vnímám to tak, že se od prvního července změnil zákon o silniční dopravě, který umožňuje tuto "alternativní“ dopravu ve městě legálně nabízet a provozovat. Město se se změnou seznámilo a věříme, že Uber bude své služby provozovat v daných mezích,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl. (Brněnský deník.cz z 28. 7. 2020) Před spuštěním služby jsme absolvovali několik konstruktivních a velmi pozitivních jednání s městem i s místními taxikáři a jsme moc rádi, že dnes můžeme Uber X v Brně konečně spustit, řekl country manažer Uberu Štěpán Šindelář.

Každopádně společnost Uber B.V. má stále platný zákaz nabízet své služby na území města Brna. A to pravomocným rozhodnutím Vrchního soudu v Olomouci ze dne 28. 2. 2019, č.j. 7 Cmo 185/2017-578. Uber po jednání s městem začal znovu nabízet své služby dne 30. 7. 2020. Změna zákona, která vyšla, nikterak automaticky neruší rozhodnutí soudu. Uber B.V. sice zažádal po týdnu provozování služby ve městě o jeho zrušení, ale stále čeká na pravomocné rozhodnutí.

Sdružení českých taxikářů, z. s., proto podalo trestní oznámení na společnost Uber B.V. pro maření pravomocného soudního rozhodnutí. Nechápeme, že i vedení města Brna nezná patřičné zákony a podílí se na jejich nedodržování. ČR je právní demokratický stát a ani společnost Uber B.V. si zde nemůže dělat, co chce, a musí rozhodnutí soudu dodržovat.

Sdružení českých taxikářů, z. s.

Více ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …