Smiggels Kavková: Cesta za velkou louži

30.09.2016 14:05

V uplynulých dvou týdnech podnikl tým Fóra 50 % studijní cestu po Spojených státech. Přečtěte si krátkou reportáž od Jany Smiggels Kavkové.

Smiggels Kavková: Cesta za velkou louži
Foto: Archiv neziskové organizace Fórum 50 %
Popisek: Jana Smiggels Kavková

Poslední dva týdny jsme s týmem Fóra 50 % strávili na „spanilé jízdě“ po USA. Spolu s partnerskými organizacemi z Finska, Polska a Irska jsme se zúčastnili studijní cesty do New Yorku, Filadelfie a Washingtonu. Zorganizovaly ji naše americké partnerky z VoteRunLead. Cíl: načerpat zkušenosti, jak v USA různé organizace podporují zapojení žen do politiky.

Viděli a slyšeli jsme toho spoustu, zatím se s pořádným jetlegem snažím v hlavě trochu spořádat všechny dojmy, zážitky a setkání. Osobně jsem nejvíc ocenila pestrost programu, který nám umožnil setkat se s řadou různorodých organizací a lidí. Od návštěvy komunitního LGBT centra v gay čtvrti/gayborhoodu ve Filadelfii, přes koalici hispánských organizací NHLA, která organizuje program pro hispánské ženy „Latinas Represent“ až po progresivní think tank New America ve Washingtonu.

A protože se dnešní svět čím dál více přesouvá do kyberprostoru, politiku nevyjímaje, nechyběly ani návštěvy organizací a firem, které se zabývají IT, včetně návštěvy speciálního oddělení Facebooku, Facebook elections, zaměřeného na volby a volební kampaně, či co-workingového centra pro IT start-upy Pipeline Phily.

Hodně se diskutovalo o tom, jak využít IT technologie k podpoře veřejného zájmu. Ale i o tom, jak dát hlas komunitám, které jsou v politice málo zastoupeny: mladé dívky, imigrantky či hispánky, latinas. A jak učinit volební systém demokratičtějším a přístupnějším pro všechny.

Velké díky kolegyním Erin a Karen z Vote Run Lead za skvělý program. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…