Stanislav Kliment: Brexit v červnu 2016?

27.07.2015 20:03

Již za necelý rok - v červnu příštího roku – bude jasné, zda Velká Británie setrvá v Evropské unii. List "The Independent on Sunday" totiž uvedl, že o tomto termínu referenda rozhodl premiér David Cameron. Původně se předpokládalo, že občané Spojeného království budou rozhodovat až v roce 2017.

Stanislav Kliment: Brexit v červnu 2016?
Foto: telegraph.co.uk
Popisek: Vlajka Velké Británie a Skotska

Britský list tvrdí, že oficiálně Cameron tento termín sdělí v říjnu po sjezdu Konzervativní strany. Podle komentáře má být stanovený termín také jistou formou nátlaku na Brusel, aby unie byla reformována podle přání Londýna.

Cameron referendum o setrvání v unii nebo vystoupení slíbil již v roce 2013. Jeho konání již bylo schváleno v parlamentu poměrem 544 pro a 53 proti. Také k termínu se musí vyjádřit poslanci, ale návrh premiéra prý bude bez problémů schválen. Podle ohlasů se zdá, že ne všichni by odchodu Velké Británie z Evropské unie litovali. Kritici její politiky připomínají, že je údajně trojským koněm Spojených států a také, že její zájmy v oblasti finančnictví brání Evropě v pročištění finančního sektoru.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…