Stanislav Kliment: Finové "vidí" zelené mužíčky

06.11.2016 14:45

Finský list "Iltalehti" píše o dalším apektu hybridní války, kterou Rusko vede proti svým souedům. Finské bezpečnosi služby alarmují ve zprávě, která se dostla do rukou novinářů, možností, e cizinci kupují četné nemovitosti na územích sousedících s Ruskem. Podle finské policie Suojelupoliisi (Supo) vyvolává situace u vedení rozvědky a kontrarozvědky obavy.

Stanislav Kliment: Finové "vidí" zelené mužíčky
Foto: Ilustrační foto.
Popisek: Finská vlajka

“Supo kontroluje operace, které mohou být spojené s přípravmi na získání vlivu v zemi v případě kize. Finští zpravodajci do takové přípravy počítají rovněž nákup nemovitostí, které z podnikatelského hlediska nejsou výnosné.

“Cizinec – zelený mužíček – na nich prý jako vlastník pozmeků může vybudovat stavby, které by jiný stát mohl využít v krizové situaci, například pro zablokování komunikačních cest nebo ukrývání vojáků.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…