Tomio Okamura: Zakažme Kalouskovi hrací bedny

25.06.2012 14:59

Velkým problémem se dnes stávají nízkopříjmové skupiny obyvatel. Jako mor se mezi nimi šíří závislost na hracích automatech. Obce se jejich množství snaží kontrolovat, ale Kalouskovo ministerstvo se jim zatím účinně brání.

Tomio Okamura: Zakažme Kalouskovi hrací bedny
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Řešením ovšem není regulace - když bude automat jinde, tak tam jinam si hráč cestu najde. Abychom měli jasno  - hrací automaty jsou podle mého názoru jedním z nejhorších fenoménů dneška. Dnes a denně u nich stojí matky, tátové, děti - znám případ, kdy syn ve Svitavách svému otci prohrál v bedně pekárnu, restauraci, hernu i střechu nad hlavou. Starý muž, který vše budoval dvacet let, vzápětí zemřel. Jsou tisíce hráčů, kteří po celé dny a noci kradou, aby mohli výdělek vzápětí hodit do bedny, zatímco jejich děti žebrají o kus rohlíku.

Majitelé heren mají naopak neskutečné neuvěřitelné zisky, jedna herna s dvaceti automaty v okresním městě vydělává až desítky milionů ročně. Co to je za peníze? Jsou to peníze ze sociálních dávek, peníze ukradené a samozřejmě někdy i peníze poctivě vydělané. Jsou to peníze, které v důsledku přinesly spoustu bolesti a neštěstí nejen hráčům, ale i jejich rodinám, jejich okolí. Stát na tom ani na vteřinu nevydělává. Žádná daň nezaplatí škody, které hraním vznikají. Zisky mají jen jednotlivci. Ztráty, a nejen finanční, neseme ale my všichni. To si musíme jasně uvědomit.

Cílem proto není odstranit bedny z dohledu, ale odstranit je úplně. Zákaz všech typů hazardních přístrojů je jedinou cestou ven. Co oči nevidí, to srdce nebolí. 

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …