Václav Hošek: Ještě že to víme přesně

19.03.2021 14:37

Pan ministr Blatný to má těžké. Každý mu do toho kecá, všichni tomu rozumějí a zároveň nikdo nemá o ničem páru. Tři týdny lockdownu utekly a kde nic, tu nic. A kdo za to může?

Václav Hošek: Ještě že to víme přesně
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Jan Blatný

No přece lidi, kteří nic nedodržují. Jenže ať koukám, kam koukám, všude samá rouška, všude samý respirátor, hospody zavřené, školy zavřené, když jdu se psem na procházku, potkávám většinou jen samé pejskaře a jinak skoro nikoho. Děti jsou zalezlé doma u počítačů nebo u televize. A když jsme na procházce v noci, všude liduprázdno, nikde nikdo, a pan ministr mi říká, ať dýchám přes roušku.

Ale tuhle se blýsklo na lepší časy. Někdo říkal, že nosit roušku tam, kde nikdo jiný není, je blbost. A pan ministr zlehka obrátil s tím, že se poradí s experty. Sláva, říkám si, konečně zvítězí zdravý rozum a v noci nebudu muset chodit jako maskovaný lupič. Jenže zmýlená neplatí. Budu muset. A jaký že to má praktický význam? Inu, je to tak nastavené. Tak hlavně že to víme přesně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…