Václav Kovalčík: Notorické šíření dobra i osvěty musí býti podporováno

02.06.2020 14:57

Internetová sféra je jednou z možností, jak šířit dobro i osvětu ve všech poctivých oblastech tvůrčího života. A tak bych se chtěl podělit se svými zkušenostmi, co se týče uvedeného poslání.

Václav Kovalčík: Notorické šíření dobra i osvěty musí býti podporováno
Foto: pxhere.com | CC0 Public Domain
Popisek: Ilustrační foto

Nejen obdivován, ale i nenáviděn - takový vskutku jsem, co se týče vlastního díla, myšlenek i názorů, které se týkají konstruktivních a inovativních fotografických, obrazových i internetových příspěvků.

Jsou weby, které mě podpořily, dosud podporují, ale také existují i ty, co mě doslova vymazaly z mapy, takže na nich nesmím publikovat, i když jsem měl velkou sledovanost a úspěšnost.

Možná, tedy určitě, jsem notorickým tvůrcem i přispívajícím v reálném i virtuálním světě. Pomáhám inovativním a poctivým lidem i institucím.

Býti notorickým ve jménu dobra není potupou, i když se to na první pohled zdá. Býti notorickým šiřitelem dobra i osvěty vyžaduje i určité odříkání. Za každého počasí tvořím, za třeba deštivého počasí, kdy příroda získává vláhu, publikuji a také tvořím hodnoty.

Nestydím se za šíření dobra i osvěty, i když je současná doba hnusná, co se týče mezilidských vztahů, které jsou na jaře, v létě, na podzim, v zimě "věčně" pod bodem mrazu.

Život však nabízí i možnost pěstovat palmy, pokojové i exotické rostliny, citrusy, hlíznaté i cibulovité rostliny, zahradní letničky, dvouletky i trvalky. Též chovám agamu vousatou, která je velmi vnímavá a přátelská.

Notorické šíření dobra i osvěty vyžaduje též přátelství mezi lidmi, v opačném případě jsou situace států a společností nepříznivé.

A tak putuji četnými uměleckými směry, snažím se nacházet a objevovat něco nového a zajímavého. Kéž by dobro i osvěta vládly světem, pak by se nemusely řešit např. deficity státních rozpočtů, protože by se hospodařilo vždy v plusu. Dejme prostor idejím, a bude skutečně lépe v tomhle uplakaném dnešním světě. Kéž by se usmíval a prosperoval, a to díky notorickému šíření dobra i osvěty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…