Větší průšvih než všechny kauzy STANu. Zasvěcený muž po odchodu Hraby

28.09.2022 8:46 | Komentář

Krajský zastupitel Martin Herman (ANO) popsal své zkušenosti a dojmy ze spolupráce se Zdeňkem Hrabou, senátorem, který se včera rozhodl vystoupit z hnutí STAN. Nezůstalo ale jen u toho. Zmínil také důsledky, jaké může mít pro STAN odchod dvou jeho klíčových politiků a zamyslel se i nad slovy, kterými se Hraba se STAN rozloučil. Lze z nich podle něj vyčíst, že STAN nevedou slušní, poctiví a pracovití lidé.

Větší průšvih než všechny kauzy STANu. Zasvěcený muž po odchodu Hraby
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

Ta zpráva se dala očekávat. Jak jsem měl možnost pana senátora Hrabu poznat osobně a sledovat v poslední době jeho aktivity ať už na půdě Senátu, tak na sociálních sítích, byla to jen otázka času. A ten čas se naplnil právě teď. Poslední kapkou byla prý kauza Mlejnek.

Za svoji relativně krátkou politickou kariéru jsem měl možnost poznat několik opravdových osobností napříč politickým spektrem. Ne vždy jsem se s nimi shodl na názorech a ne vždy to byly osobnosti kladné, tedy alespoň z mého pohledu.

Pokud se v tuto chvíli omezím na hnutí STAN, napadnou mě vždy jen dvě opravdové osobnosti a to Věslav Michalik a Zdeněk Hraba. S prvně jmenovaným jsem měl spory a někdy i dost vážné, které vyvrcholily žalobou, kterou na mě podal a dvěma soudy, které ji zamítly. Nepovažuji ho za osobnost kladnou, nicméně měl obrovský přehled, viděl 2-3 tahy dopředu a měl dar vést a ovlivňovat svoje spolupracovníky.

Druhý jmenovaný mě vždy překvapil svojí věcností a klidem, který neztrácel ani při řešení krizových témat. Navíc byl vždy velmi slušný i na lidi, kteří stáli na druhé straně politické barikády. O tom opravdu něco vím z vlastní zkušenosti.

Oba zmínění pánové už tedy ve STAN nejsou. Věslav Michalik bohužel předčasně zemřel a Zdeněk Hraba ze STANU vystoupil. A já si troufám říct, že to jsou rány, které budou mít v budoucnu na hnutí STAN důsledky srovnatelné se všemi kauzami tohoto hnutí.

Doslova varující a v podstatě smrtící pro STAN je totiž Hrabovo odůvodnění odchodu z tohoto hnutí. Mimo jiné totiž píše, že nemůže a hlavně nechce nadále nést zodpovědnost za - mírně řečeno - přešlapy a sporné kroky jiných reprezentantů hnutí.

Poukazuje i na fakt, že vedení STAN své kroky a sporná rozhodnutí nedokáže a vlastně ani nemůže věrohodně vysvětlit.

To nejsmutnější ale přišlo na závěr.

„Jsem přesvědčen, že v hnutí je stále mnoho slušných, poctivých a pracovitých lidí, kteří dobře spravují své obce, mnozí z nich zastupují občany i na parlamentní úrovni. Věřím, že jich je většina, ale skutečnou možnost pozitivně ovlivnit politiku STAN nemají.“

Nevím jak vy, ale já to čtu takto: „V hnutí je mnoho slušných, poctivých a pracovitých lidí, ale ti nemají možnost ovlivnit politiku STAN.“

Kdo se někdy věnoval logice, snadno vydedukuje, že ti, kteří mají možnost politiku STAN ovlivňovat, nejsou slušní, poctiví a pracovití. A to už může být důvodem k odchodu z tohoto hnutí nejen pro senátora Hrabu.

Co dodat na závěr?

Třeba to, že Zdeněk Hraba se svým odchodem počkal až po volbách, nechtěl totiž oslabovat ty kandidáty, o kterých sám psal, že jsou slušní a pro lidi pracují.

Pane senátore Hrabo, za mě jste frajer.

Martin Herman,

Krajský zastupitel, ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…