Viktor Vereš: Neměli bychom podporovat nikoho, kdo chce genocidu Židů!

25.02.2016 12:20

Možná, že si říkáte, co je to za hloupý nadpis, vždyť to je přeci jasné, ale Západu a někdy ani Izraeli není, viz válka v Afghánistánu, Iráku nebo podpora Arabskému jaru, což paradoxně mnohanásobně zvýšilo počty muslimských protiizraelských teroristů.

Viktor Vereš: Neměli bychom podporovat nikoho, kdo chce genocidu Židů!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Dalším příkladem je CIA vycvičená, umírněné, protiasadovská opozice, která potom přeběhla i s výzbrojí k uřezávačům hlav z Islámského státu nebo podpora ukrajinských neofašistických a banderovských skupin. Přitom ukrajinské fašistické pogromy na Židy jsou pověstné svojí krutostí (obětí na Ukrajině byla i Sabina Spielrein, milá a C. Junga a S. Freuda viz film Nebezpečná metoda s Keirou Knightley) Banderovské pogromy na Židy zde. Foto z Majdanovské Ukrajiny:

 

Foto a komentář zdroj Facebook: Martin Schmarcz: To není znak Lvova (tam je lev s hradbami), to je znak ukrajinské divize SS Galizien. A to není prázdný černý prapor, ale znak divize SS Das Reich

Nutná změna Izraelské politiky

Podporuji Izrael, protože mám Židy a jejich inteligentní humor např. Uctivá poklona, pane Kohn velice rád. Vždy jsem se těšil na práci pro EL AL, izraelské aerolinky, pro výborný humor, který v jejich kanceláři panoval a v kterém si byli schopni dělat legraci i sami ze sebe – například, když i vyprávěli vtip – proč mají Židé velký nos – protože je vzduch zadarmo ?. Hluboce také soucítím s židovskými obětmi holocaustu a obdivuji životní sílu, inteligenci a optimizmus těch co přežili. Doporučuji navštívit Terezín, aby se něco tak strašného neopakovalo!

Právě proto, že mám Židy rád, tak mne mrzí, jak si škodí současnou politikou a plně souhlasím s generálem Mossadu, že největším problémem Izraele nejsou Arabové, ale ultraortodoxní Židé s jejich výhodami (nemusí např. na vojnu a pracovat), kteří podporují nejtvrdší politiku (žádné slitování ani s dětmi nepřátel), která kazí Izraeli jméno a je jednou z věcí, která způsobuje útoky na Židy po celém světě.

Současná politika vsadila na spolupráci se zeměmi podporujícími radikální islám jako Saudská Arábie nebo Turecko, takto Izrael podporuje své nepřátele, protože díky Saudům vystavěným mešitám a radikálnímu islámu z nich šířenému, se Židé nemohou cítit v Evropě ani jinde již v bezpečí. Izrael sice chce návrat Židů zpět do Izraele, ale touto formou je to nevhodné.

Další katastrofa současné Izraelské politiky je podpora protiasadovských sil, které přivedla do těsné blízkosti Izraele druhou největší jadernou mocnost. Politika proti Iránu také zcela selhala a zůstaly po ní jen vyostřené vztahy. Čím dál větší závislost na financích z USA, korupce a až nedemokratická moc zbrojní lobby jsou další negativa. Vypadá to, že Izrael vsadil na politiku - rozděluj a panuj, s cílem Velkého Izraele, dosáhnutého vzájemnými boji sunitů a šítů nebo vyhnáním obyvatelstva bestiálními hordami náboženských fanatiků. Přitom politika vzájemně výhodné spolupráce H. Kissingera nebo R. Reagana se ukázala mnohem účinnější. Takovou win win strategy (vítězství - vítězství strategií) by mohlo být finančně motivované přestěhování ne Izraelců - sunité by mohli jít do sunitských zemí, byla by možnost nabídnout slušnou částku za přijetí jednoho souseda, kterého si Izrael nepřeje a vlády všech zemí na světě, by mohly soutěžit v nabídkách nejlepších podmínek pro přistěhovalé. Finančně i politicky by to bylo mnohem výhodnější než současné osidlování atd. Myslím, že něco podobného navrhoval velký přítel Izraele pan prezident M. Zeman.

Tento omyl je myslím zapříčiněný nasloucháním izraelské nábožné krajní pravici, Židé jsou spolu  Čechy nejinteligentnější na světě, by měl tudíž naslouchat rozumu, historie nám ukazuje, že naslouchání náboženským emocím vede jen k hrůzným koncům.

Izrael by potřeboval svého Bernie Sanderse (velmi úspěšný židovský kandidát na prezidenta USA), který nemá proti levicové předsudky, to by zvýšilo životní úroveň občanů Izraele na skandinávskou úroveň a izraelským miliardářům přineslo čínský růst. Zbrojní lobby by měla být dána možnost přechodu na budování infrastruktury se státními zárukami odbytu výrobků jako vlaky, mosty atd. Vojenská produkce sice mívá vyšší okamžitý zisk, bývá však spojena s korupcí, která má na společnost ničivý vliv a hlavně nejsou tu multiplikační efekty jako u investic do infrastruktury (domácí i zahraniční) a konkurenční výhoda pro firmy v zemích s vyspělou infrastrukturou, která, např. v Číně, způsobuje dlouhodobě nejvyšší růst životní úrovně a hospodářství na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause