Vít Klíma: Slované bděte! Němci vás chtějí oblafnout

25.02.2016 15:48

Němci, jako nejlepší variantu řešení očekávané nové vlny finanční a migrační krize, zvolili už na podzim minulého roku, vznik tzv. (mini) Schengenu. Předem prohraná „migrační“ partie s Tureckem jim slouží jen k tomu, aby mohli říci: „více než rok jsme se snažili najít celoevropské řešení, ale bohužel, nepodařilo se, takže je nám líto, ale …“.

Vít Klíma: Slované bděte! Němci vás chtějí oblafnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Koncept (mini) Schengenu si pracovně si označme jako „Severní unii“. Státy „Severní unie“ zřejmě vytvoří klasickou federaci s vlastními hranicemi, hlídanými vlastní armádou a s vlastní měnou („Severním eurem“) a státním rozpočtem.

V českých a slovenských médiích je dnes Angela Merkelová často líčena jako hrubě chybující politička. Jsem zcela opačného názoru. Myslím, že z její strany jde o hluboce promyšlenou taktiku, kdy do Německa i celé Evropy pozvala uprchlíky právě proto, aby jí její občané – „k odvrácení migrační krize“ - nadšeně a rádi schválili vytvoření silné „Severní Unie“ a zavedení „Severního Eura“. Němci by tak zabili dvě mouchy jednou ranou: „zbavili by se jak chudého Jihu EU, tak i neochotných“ států. Angela Merkel tak může světu směle říci: „snažila jsem se po celý rok najít celoevropské řešení, ale nevyšlo to, takže Německo, spolu s „koalicí ochotných“ je donuceno se před migrací chránit tím, že vytvoří Severní Unii“. Sečteno a podtrženo, spolupráce s Turky byla jen chytrá finta Angely Merkel, jak se najednou a bez ztráty kytičky, zbavit všech problémových členů EU!  Na druhé straně, množství letos nově přišedších migrantů z Turecka ukazuje, že ani Turci neberou dohodu s EU příliš vážně.

Připomeňme si ještě několik signálů z minulosti: nizozemský list De Telegraaf dne 18. listopadu 2015 napsal, že holandští politici uvažují o zřízení „mini-Schengenského prostoru“, který by měl zahrnovat pět zemí: Belgii, Lucembursko, Německo, Nizozemsko a Rakousko. Dne 25. listopadu 2015 šéf Evropské komise Juncker říká: „Jednotná měna nedává smysl, pokud padne Schengen“. Německá kancléřka Merkelová, dne 11. ledna 2016 v Mohuči jen Junckerova slova (do)vysvětlila: „uzavření hranic v rámci Schengenu znamená zároveň konec eura“. Z vlastní zkušenosti při dělení Československa víme, že podmínkou zavedení nové měny je uzavření státních hranic a dočasné přerušení elektronického platebního styku. Uzavření hranic lze veřejnosti vysvětlit uprchlickou krizí a dočasné přerušení platebního styku „poruchou“ s tím spojenou. „Severní Unie“ a „Severní euro“ tak může být, při dobré přípravě, vyhlášeno prakticky přes víkend! Z „malého Schengenu“ bude vyňata V4 s odůvodněním neochoty přijímat uprchlíky, Itálie, Řecko, Španělsko, Portugalsko a Slovinsko proto, že jsou ekonomicky slabé a „nejsou schopné zabránit přílivu migrantů“ a Francie proto, že se v ní schyluje k vítězství radikálních stran odmítajících užší integraci EU. S Británií se v tomto plánu nepočítalo nikdy. Na tomto místě znovu opakuji: „uprchlíci sloužili záměrům Německa jen v roli užitečných idiotů“.

Pokud by Angela Merkel skutečně chtěla řešit jen a pouze migrační krizi, mohla zavést proti Turecku ekonomické sankce a společně s Řeckem a Itálií vytvořit pohraniční flotilu, která by migranty vracela do Turecka. Turci, kteří dnes v Sýrii válčí s Ruskem, by se do dvou válek nepustili a problém tak mohl být už dávno vyřešen.

Češi a Slováci, bohužel, Němcům na lep skočili. Odpovědí na německou lest s Tureckem byl jejich neobyčejně hloupý nápad na zřízení „záložních hranic“. Uzavření makedonských a bulharských hranic s Řeckem by muslimské uprchlíky nahnali do další muslimské země - Albánie! Ta dnes nadšeně uprchlíky vítá hlavně proto, aby z nich vycvičila - společně s Turky, Kosovany a Bosňany, džihádisty - bojovníky proti Západním Křižákům. Bojovníky pro Armagedon, konečnou svatou bitvu mezi Islámem a Nevěřícími.

Sečteno a podtrženo, nahánět muslimy do náručí verbířů džihádistů v muslimské Albánii, je ze strany V4 naprosto nevídaná hloupost! Němci se tomu tak smáli, až se za břicho popadali! Uprchlíci po uzavření makedonské hranice, říkají: "Teď už se, po celé té cestě, nemůžeme jen tak vzdát!" A do EU půjdou – dobře vycvičeni - třeba i násilím! Svatá prostoto!

Založí Slované „Mezimořskou Unii“ se společnou armádou?

Němci založením Severní Unie vyklidí Balkán a vzniklé mocenské vakuum budou chtít samozřejmě zaplnit Turci se svými spojenci. Slované před sebou mají tři možnosti:

1/ spolehnout se při obraně Balkánu na NATO,

2/ vytvořit po vzoru Severní Unie vlastní „Mezimořskou Unii“ se společnou armádou určenou k ochraně jejich hranic. Mezimořskou Unií míním území od Baltského k Černému moři, jinými slovy od Polska až po Bulharsko,

3/ obranu Balkánu vzdát a přenechat jej Turkům, jako součást obrozující se Osmanské říše.

Zcela záměrně nechávám konec otevřený. Snad bude platit přísloví: „konec dobrý, všechno dobré…“.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…