Vladimír Franta a Petr Žantovský v novém cyklu na YouTube

08.10.2023 18:31 | Monitoring

Známý novinář Vladimír Franta a vysokoškolský pedagog a dlouholetý spolupracovník ParlamentníchListů.cz Petr Žantovský spolu tento týden odstartovali nový debatní cyklus na Frantově YouTube kanálu Plesk. Jmenuje se O lecčems a mnohém a zakládá si na tom, že se nevyhýbá nepohodlným tématům, klade – od obou debatujících – více otevřených otázek než nějakých rigidních tezí a „věčných pravd“. Je to – jak praví anotace pořadu – taková malá „hostina filozofů“.

Vladimír Franta a Petr Žantovský v novém cyklu na YouTube
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Vladimír Franta a Petr Žantovský

První díl byl nejprve věnován Slovensku, což je dnes – po tamních volbách – nadmíru důležitá destinace i pro nás a naši případnou budoucí inspiraci, a v druhé části pak aktéři probírají do detailu štrasburský projev Petra Pavla a co všechno z něho pro nás může vyplývat.

Asi nejpřesnější obrázek o ladění cyklu si uděláte při tomto prohozu: Franta cituje Pavlovu tezi o tom, že „pro nás je nejdůležitější vlastností přizpůsobivost“, a Žantovský na to jen lakonicky reaguje: „Ano, pan generál nás právě v kostce seznámil se svým životopisem.“

Cyklus bude o tématech povětšinou vážných a důležitých, ale snad se u něj občas i pobavíte, třebaže jako u svrchu citované ukázky – poněkud hořce.

Ostatně přesvědčte se sami. První díl najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…