Výzva Neničte zahrádku libereckého Azylu

03.06.2017 21:40

My, níže podepsaní, zejména příznivci alternativní kultury, ať již z Liberce nebo z jiných obcí, vyzýváme Radu Statutárního města Liberec, aby se zasadila o zachování komunitní pobytové zahrady u Pivního baru Azyl v ulici Široká v Liberci.

Výzva Neničte zahrádku libereckého Azylu
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Důvody naší výzvy jsou:

Pivní bar Azyl představuje v rámci Liberce, jeho širokého okolí i v celorepublikovém měřítku ojedinělé místo, kde je provozována řada kulturních, vzdělávacích a osvětových aktivit. Jako součást jeho fungování byla příznivci baru Azyl zprovozněna komunitní pobytová zahrada v jeho těsné blízkosti, kde dříve bylo smetiště. Společnou prací nadšenců byla uvedena v provoz a dodnes slouží jako součást pro zázemí nejrůznějších kulturních a jiných veřejně prospěšných aktivit.

Pivní bar Azyl za osm let své existence poskytl prostor pro desítky a stovky hudebních a kulturních akcí, stejně tak přednášek, diskusních večerů nebo promítání. Byly uspořádány desítky benefičních akcí pro oběti válek či ve prospěch organizací, které se zabývají ochranou lidských práv, práv zvířat, ekologie i ostatních veřejně prospěšných aktivit. V prostorách zahrady proběhly i nekomerční sportovní turnaje, umělecké workshopy nebo přednášky.

Jsme přesvědčeni, že současná aktivita spolku tří lidí vedoucí k odstranění komunitní zahrady nemá za cíl vybudovat jinou komunitní zahradu, ale zlikvidovat či omezit Pivní bar Azyl ze strany nově se přistěhovaných sousedů.

Žádáme proto Radu Statutárního města Liberce, aby vzala v potaz jedinečnost místa a zasadila se o zachování komunitní pobytové zahrady, která dosud sloužila návštěvníkům Pivního baru Azyl a příznivcům alternativní kultury.

Komu bude petice předána: Rada města Liberec

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…