Zdeněk Lanz: České vysoké školy jako předvoj demontáže naší státnosti?

11.12.2022 7:37 | Komentář

Zdá se, že v poslední době si nejrůznější instituce, včetně centrálních orgánů státní správy, s dodržování zákona č. 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů příliš hlavu nelámou.

Zdeněk Lanz: České vysoké školy jako předvoj demontáže naší státnosti?
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Za socialismu - komunismu visívaly na veřejných budovách povinně vlajky pouze o státních svátcích či „významných“ výročích. Bývaly dvě, československá a ta druhá, rudá, se žlutým srpem a kladivem. Dnes, po 33 letech znovunabytí svobody a po 30 letech budování samostatné České republiky, visí na některých budovách opět vlajky dvě. Již několik měsíců. Jedna je stejná jako kdysi, jen s tím rozdílem, že nyní patří k státním symbolům České republiky. Druhá je modrožlutá.

čvut

Fakulta stavební ČVUT v polovině září...

Sice si nepamatuju, že by u nás v roce 1999, v době bezprecedentních leteckých útoků NATO v čele s USA na území Svazové republiky Jugoslávie, visely vlajky této země, ale budiž.

čvut

...a toto pondělí

Co však absolutně nechápu je, že fakulta vysoké školy, která má ve svém názvu slovo „České…“ hned na prvním místě, má zapotřebí českou vlajku sundat a nahradit ji jakousi modrou se žlutými hvězdami. Že by se za vlajku České republiky styděla?

V každém případě je to šílené!

Poznámka:
zákon č. 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.