Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!

15.09.2022 9:32 | Komentář

Ministři obrany z podstaty svých funkcí nevytvářejí mezinárodní politiku, „pouze“ realizují „obranná“ rozhodnutí svých vlád.

Zdeněk Lanz: Zastavme to šílenství, dokud je ještě čas!
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva u Chersonu

Přesto mohl být ten, kdo vyslechl páteční briefing ministrů Austina a Černochové, zklamán. Oba protagonisté sice pronesli řadu prohlášení – např. podle Austina Severoatlantická aliance nevyhledává konfrontaci s Ruskem a ani pro něj nepředstavuje hrozbu, … Pevný závazek bránit spojence je podle něj obzvlášť důležitý ve chvíli, kdy Rusko pokračuje ve své kruté a nevyprovokované válce proti Ukrajině. Černochová poznamenala, že ČR je jedním z pěti největších dodavatelů vojenského materiálu na Ukrajinu – na slova jako mír nebo příměří však posluchač čekal marně.

Jednat se přitom mělo a mohlo dávno, nikdo nemusel zbytečně umírat. Jednat se mělo hned, bez podmínek a s jediným cílem – okamžité příměří.

Jenže někdo tlačí Ukrajince, aby na jednání kývli teprve v okamžiku, kdy se hranice vrátí před rok 2014. Ale to může trvat několik desítek, možná i stovek let.

Takže se bude dál umírat. A naše zbraně budou dál zabíjet civilisty na Rusy obsazeném území.

Zjevně přichází čas na monotématické demonstrace (samozřejmě v mezích zákona) s konkrétním požadavkem:

Zastavte to šílenství, dokud je ještě čas!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…